Un sol positiu de coronavirus a tot el Berguedà en deu dies

Es confirma la tendència a la baixa dels casos de coronavirus al Berguedà que ja es deixava entreveure la setmana passada. De fet, des del 12 de juny i fins al 21, només s’ha detectat un cas a tota la comarca. Les dades definitives dels últims tres dies (22, 23 i 24) encara no estan disponibles. L’únic positiu d’aquests dies té 20 anys, cosa que confirma la realitat que els experts d’arreu del país: la majoria de contagis es produeixen en jovent, mentre que les franges vacunades se’n salven, fet que ratifica l’eficàcia de la vacuna.
Precisament pel que fa a vacunació, el Berguedà és una de les comarques de Catalunya amb un percentatge més alt de vacunats. Gairebé un 38% de la població està totalment vacunada. Els percentatges més alts són al Pallars Jussà i la Terra Alta, i per darrere ja hi ha la Ribera d’Ebre -amb més del 38%- i el Berguedà.
Mentrestant, l’hospital de Berga continua en verd. No ha calgut ingressar cap contagiat de coronavirus en els últims quinze dies.
 
 

X