L'inici de l'onada de calor deixa una de les nits més càlides des que es tenen registres

El Berguedà ha passat una nit de molt mal dormir. I és que per primer cop, en moltes poblacions berguedanes s’ha registrat el que s’anomena una nit tropical, és a dir, que la mínima no baixa de 20º. Aquest fet, que a les poblacions d’alta muntanya de la comarca, no havia passat mai d’ençà que hi ha registres, aquesta nit s’ha produït.
 
 
Les estacions meteorològiques del Servei Meteorològic de Catalunya que estan operatives al Berguedà, totes han superat aquest llindar. Les mínimes que s’han registrat són: 21,9 °C a la Quar, 20,6° a Gisclareny i 20,2° a Castellar de n’Hug. A Bagà, ha estat el primer cop que es produeix aquest fet, tal com apunta el meteoròleg Manel Cascante a Twitter:


Totes aquestes mínimes s’han registrat al voltant de les cinc del matí. I és que el vent que ha fet durant les primeres hores ha fet que la temperatura no acabés de baixar o fins i tot que s’enfilés més que ahir al vespre. Aquest fet s’ha notat especialment a la ciutat de Berga, on l’estació meteorològica amateur del Passeig de la Pau, de la xarxa d’estacions de Meteoclimatic, va registrar aquest augment de la temperatura, que va passar dels 25 °C que hi havia a les 10 del vespre a apropar-se als 33° a les 2 de la matinada, a causa de l’efecte de les ràfegues de vent de sud.
grafica-temperatura-1208
Segons dades d’aquesta estació, la mínima tampoc ha baixat dels 25 graus, i també podria suposar la primera nit tòrrida (més de 25 graus de mínima) de la història de la ciutat, des que es tenen registres. D’aquest rècord se n’han fet ressò els meteoròlegs Aleix Serra, que també és regidor a l’ajuntament de Berga, i Dani Ramírez, de TV3, a través de la xarxa social Twitter:

El Berguedà en alerta vermella per calor fins diumenge

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per calor intensa que afecta pràcticament tot Catalunya. En el cas del Berguedà, s’ha situat la comarca en alerta vermella fins diumenge per temperatures extremes durant les hores centrals del dia que podrien arribar a fregar els 40º. Per tal de combatre aquest episodi de temperatures, el departament d’Interior ha dictat una sèrie de recomanacions. De la mateixa manera i en aquest context d’onada de calor, alguns ajuntaments han decidit obrir les portes de les piscines municipals de forma gratuïta pels seus ciutadans, com és el cas de Berga.

I fins quan ha de durar aquesta onada de calor?

Tot sembla indicar que l’onada de calor tindrà una durada de cinc dies, el pic serà de cara a diumenge i les temperatures començaran a baixar el dilluns, esperant una forta refrescada de cara a dimarts i dimecres. Per tant, el cap de setmana de la Mare de Déu d’agost serà d’aquells per recordar per la calor però sembla que la canícula ens dirà adeu de forma marcada a mitjans de la setmana que ve. Aquesta és la previsió de temperatures i temps a diversos punts de la comarca:

Berga

Berga1208

Gironella

Gironella1208

Bagà

Baga1208
 

X