Part dels 100.000 euros que el Consell va reservar per al pla de reactivació s’han gastat en altres accions

Com que no s'ha contractat el tècnic encarregat de liderar l'execució de les accions, el Consell ha recol·locat els diners en altres partides de promoció econòmica

El Consell d'Alcaldes d'aquest dijous, a Avià. MARC CANTURRI

Part dels 100.000 euros que a mig estiu el Consell Comarcal del Berguedà va acordar reservar per al pla de reactivació econòmica s’han destinat a altres accions. Ho ha reconegut aquest dijous al Consell d’Alcaldes el president comarcal, Josep Lara, al·legant que no s’ha pogut seguir el pla perquè no s’ha contractat la persona que dinamitzi la reactivació ni s’han afinat les prioritats des de l’estiu.

El president ha explicat que els 100.000 euros s’han anat recol·locant en accions de promoció econòmica que s’han impulsat des del Consell Comarcal, com ara la col·laboració amb l’Ultra Pirineu, convenis amb entitats per a la reactivació o ajuts a empreses i autònoms. Però el pla per a la reactivació encara no s’ha començat a desplegar, malgrat la fotografia i la modificació del pressupost de l’estiu perquè així fos.

Lara anuncia la contractació del tècnic que va prometre a l’estiu

El president del Consell també ha anunciat que contractarà el tècnic “per dedicar-se exclusivament a fer la feina de posar sobre el paper com s’han de dur a terme les accions del pla”. La contractació serà el 2022, quan el Consell té previst tornar a reservar 100.000 euros per al pla de reactivació, amb la idea, aquesta vegada sí, de destinar els diners a punts definits al pacte. Pràcticament la meitat d’aquests diners aniran destinats a pagar el sou d’aquesta persona.

El pròxim 10 de novembre se celebrarà un ple extraordinari al Consell Comarcal on s’aprovarà una modificació del pressupost comarcal per destinar 100.000 euros del pressupost del 2022 al pla de reactivació. El moviment és calcat al que es va fer el juliol, tot i que aleshores l’aprovació no va servir per complir l’objectiu que s’havia marcat: començar a desplegar el pla.

Tot plegat ha passat poques hores després que els empresaris hagin posat sobre la taula que el pla de reactivació hagi entrat en una situació d’estancament. L’ACEB ha lamentat que els terminis van molt més lents del que ells voldrien i que, des del pacte de l’estiu, no s’han fet progressos.

Aquest encallament polític ha portat el Consell a arribar al novembre sense haver destinat diners pròpiament al pla de reactivació i a haver de recol·locar els diners en partides que, sí, van encarades en la promoció econòmica, però que no es definien al pla.

X