Nova enganxada entre govern i oposició de Berga per les subvencions perdudes

Junts per Berga denuncia en un comunicat que el govern hagi renunciat a 80.000 euros per a la plaça de Sant Pere i la Torre de la Petita; el regidor Serra replica, també a les xarxes, que s'hi va renunciar perquè no tenien els diners necessaris per complementar la inversió

L’oposició de Berga continua posant l’ull en la gestió de les subvencions que fa l’actual equip de govern. Aquesta vegada la principal força opositora, Junts per Berga, ha recriminat a la CUP i ERC que hagin renunciat a una subvenció d’uns 80.000 euros per arreglar la plaça de Sant Pere i la Torre de la Petita. La denúncia l’han fet a través d’un comunicat publicat a les xarxes socials i la rèplica del govern no ha tardat a arribar: el regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, ha defensat que, si no es va acceptar la subvenció, va ser perquè l’Ajuntament hi havia d’invertir 137.000 euros, i no els té.

Junts per Berga ja va parlar de la subvenció al ple de dijous passat. El grup va esmentar que s’havien perdut els 80.000 euros provinents de la línia d’ajuts per a l’execució d’obres de restauració o conservació d’immobles de notable valor cultural. És una subvenció que ve del Departament de Cultura de la Generalitat i que, de fet, l’Ajuntament va acceptar, ara fa un any.

El grup opositor va afegir que el Departament havia concedit uns 49.000 euros per a la restauració dels murs de la plaça de Sant Pere i uns 34.000 euros per a la restauració i consolidació dels murs del fossat de la Torre i del Fortí de la Serra de la Petita. I va concloure que, amb aquests diners, “es torna a perdre una oportunitat” i “ja se sumen prop de 400.000 euros perduts en subvencions”. Per tot plegat, JxB demana més planificació i més lideratge per no deixar escapar cap més injecció de diners.

https://twitter.com/juntsperberga/status/1467563283490258949

Per la seva banda, el govern ha defensat que ha renunciat als diners perquè, no fer-ho, hauria suposat hipotecar l’Ajuntament. A través de les xarxes, el regidor Aleix Serra ha contestat Junts per Berga esmentant que es van sol·licitar 220.000 euros al Departament de Cultura per a les actuacions a la plaça de Sant Pere i la serra de la Petita, però finalment només els en van concedir un 38%, que són prop dels 80.000 euros que ha posat sobre la taula el principal grup de l’oposició. La resta, uns 137.000 euros, els havia de posar l’Ajuntament, que -diu Serra- “no té aquests diners a mà”. Els ajuts permetrien complementar les accions que ja s’han fet aquests últims mesos en tots dos espais.

En aquest escenari, el govern va decidir renunciar a l’ajut i confiar que hi hauria millors oportunitats per invertir tant a Sant Pere com a la serra de la Petita. I els n’ha arribat una: 120.000 euros de la Diputació per a la serra de la Petita. Preguntat per l’Aquí Berguedà, Serra ha explicat que han d’estudiar bé les condicions d’aquest últim ajut, però confia es podrà actuar a la serra de la Petita sense afegir-hi res des de les arques municipals. Pel que fa a la plaça de Sant Pere haurà d’esperar una mica més, però defensen que amb les últimes accions al paviment de la pujada de la barana i les escales de l’església ha millorat notablement.