Els berguedans Lluís Gonfaus i Marc Calmet, campions de Catalunya de resistència

La parella berguedana s'emporta l'última prova del Trofeu Català de Resistència, a Can Taulé, i certifica la primera posició final a la general

Lluís Gonfaus i Marc Calmet ja són campions de Catalunya de resistència. Ho tenien tot de cara per alçar-se amb el títol quan només quedava una prova per tancar el Trofeu Català de Resistència, però han assegurat la jugada i s’han endut aquesta darrera cita. Va ser el cap de setmana passat, al circuit de Can Taulé.

El tàndem berguedà van treure dues voltes a la parella formada per Lluís Sanz i Jordi Gueche, que van ser segons. Amb aquest resultat, Gonfaus i Calmet segellen el primer lloc a la classificació i acaben la temporada amb 86 punts cadascun. Són gairebé el doble de punts que els germans Vives Calaf, que no van disputar la prova a Can Taulé, però que han acabat segons a la general, amb 45 punts.

La parella berguedana ha estat, de llarg, la més regular del Trofeu. Van començar el certamen amb un segon lloc a Moià, però van guanyar la següent cita, a Santa Eulàlia de Ronçana. A la tercera prova de l’any, a Santa Creu de Jutglar, van ser tercers; i a la cita final, a Can Taulé, han pujat al primer esglaó del podi. En resum: 86 punts dels 100 que hi ha hagut en joc.

Calmet se’n va al Dakar

Un dels integrants de la parella berguedana, Marc Calmet, ja pensa en el pròxim objectiu: el Ral·li Dakar. Per segon any consecutiu, Calmet disputarà el ral·li més dur del món, després que l’any passat ja aconseguís completar-lo. La marca Rieju ha tornat a confiar en el pilot de Guardiola de Berguedà per a una de les seves motos.

El Dakar es disputarà entre el 2 i el 14 de febrer a l’Aràbia Saudita. En el seu debut, l’any passat Calmet va aconseguir acabar el ral·li en 34è lloc.

Gonfaus tanca un any per somiar

El campionat de resistència tanca un any daurat per a l’altre membre de la parella berguedana, Lluís Gonfaus. Sense anar més lluny, fa quinze dies el pilot de Berga va guanyar l’Enduroc de la finca de Les Comes, considerada la festa de final de temporada per als pilots d’enduro. Gonfaus va ser el més ràpid en categoria 125 júnior i, de fet, també va aconseguir una meritòria 13a posició a la general absoluta.

A banda, el pilot de Berga ha tancat dues grans actuacions, tant al campionat de Catalunya d’enduro com a l’estatal. En tots dos certàmens, Gonfaus s’ha proclamat subcampió en categoria júnior 125cc 2T.

X