Joan Boixader i Rosanna Camprubí revaliden el títol de campions d’Espanya de 10 Balls

La parella de Berga ha dominat gairebé en tot moment el campionat estatal que s'ha disputat aquest cap de setmana a Alacant i revalida el títol que ja va aconseguir fa un any

Són història viva dels balls de saló i continuen demostrant-ho any rere any. La parella berguedana formada per Joan Boixader i Rosanna Camprubí han revalidat, aquest cap de setmana, el títol de campions d’Espanya de 10 Balls. Ho han fet de manera incontestable, a la Nucía (Alacant), i sent els millors en gairebé totes les disciplines que van haver d’exhibir davant el jurat.

Primers en vals, primers en tango, primers en vals vienès, primers en slowfox, primers en samba, primers en txa-txa-txa, primers en rumba, primers en pasdoble i primers en jive. L’única modalitat que se’ls va resistir va ser el quickstep: van ser segons, per darrere de Félix Patrón i Lali Rodríguez, la parella que va pujar al segon esglaó del podi final. Luís Pacha i Maribel Gordón van ser tercers i van completar els llocs de privilegi.

Els resultats denoten que, en aquests moments, la parella berguedana és un punt per sobre de les altres dues, que ja van ser les que van ocupar el podi de l’any passat. El 2020 les tres parelles es van repartir les diferents disciplines i el primer lloc del podi no es va decidir fins al final. Aquest any, la Rosanna i el Joan han portat la batuta gairebé en tot moment, mentre que les altres dues parelles han protagonitzat un interessant frec a frec en la lluita pel subcampionat.

La parella és coneguda arreu del país per les seves aptituds sobre la pista de ball. Fa anys que competeixen de tu a tu contra qualsevol rival de primera línia. El que molts dels rivals ni tan sols detecten és que, per fer-ho, superen un hàndicap: la Rosanna no hi sent i la seva compenetració amb el Joan es basa en el contacte físic i la connexió visual. Són els balladors del silenci. Des de fa un any també són campions d’Espanya i ara han revalidat aquesta condició, com a mínim, per un any més.