La cavalcada de Reis de Berga tornarà als carrers, amb el mateix recorregut que abans de la Covid

Després d’un 2021 en què la cavalcada es va haver de convertir en una tarda de rebuda reial al convent de Sant Francesc, el 2022 els Reis d’Orient tornaran als carrers de Berga. Ho ha anunciat aquest dijous la regidora de Festes, Roser Valverde, que -això sí- ha recalcat que l’Ajuntament treballa per una cavalcada com la del 2020, però l’última paraula la tindran les autoritats sanitàries i les restriccions que hi poden haver si empitjoren els indicadors.

De moment, però, una cavalcada com les d’abans de la pandèmia és possible. Per això, l’Ajuntament preveu que els Reis surtin, com cada any, de l’institut Guillem de Berguedà i travessin la ciutat de punta a punta fins a arribar al carrer del Roser. Un cop allà, es dirigiran cap al carrer Major i acabaran al balcó de l’Ajuntament per fer els habituals discursos davant la quitxalla.

La idea és que la comitiva reial deixi les carrosses a la plaça de la Creu, com en les altres cavalcades, i travessi el carrer Major a peu. El govern municipal és conscient que la ronda Moreta està en obres, però la regidora de Festes ha assegurat que s’està treballant per fer possible l’arribada dels Reis al carrer Major sense haver d’alterar el recorregut de la cavalcada.

On els Reis no podran anar serà a les residències. La normativa actual els ho impedeix, però l’Ajuntament està treballant amb els centres per tal que “els Reis hi siguin presents, sense necessitat d’entrar-hi directament”. La fórmula de la visita reial als centres residencials encara s’està perfilant.