Experts en urbanisme demanen que s’expliqui el projecte de l’estació d’autobusos a la Rasa dels Molins

Són els membres de la Taula de la Construcció, que penja de la patronal d'empresaris del Berguedà, que s'ha rebatejat com a Taula Berguedana d'Infraestructures i Territori per adaptar la seva tasca a la realitat del territori

Diversos experts en urbanisme, infraestructures i sostenibilitat del Berguedà coincideixen que calen unes jornades on s’expliqui el projecte de l’estació d’autobusos a la Rasa dels Molins. Són els membres de la Taula de la Construcció de l’ACEB, que ara s’ha rebatejat i passa a dir-se Taula Berguedana d’Infraestructures i Territori (TBIT) per adaptar-se millor a la realitat de la zona.

En l’última reunió de la Taula, els experts van considerar que les jornades explicatives sobre el projecte de l’estació servirien perquè la ciutadania en fos més coneixedora. També entenen que l’Ajuntament de Berga ha d’insistir a la Generalitat perquè executi el projecte “d’una vegada per totes”. A més, clamen perquè s’aprofiti la construcció de la nova infraestructura per desenvolupar la zona sud de la Rasa dels Molins.

En aquesta reunió també es va parlar de la participació de la TBIT en la pròxima edició de Firhàbitat, prevista pel primer cap de setmana de juny. La Taula ja busca fórmules que puguin ser d’interès perquè els professionals del territori s’hi puguin sumar.

La TBIT també s’ha reunit, en aquest inici d’any, amb la unió de botiguers de la capital, Bergacomercial. La trobada s’ha centrat a aportar coneixement i treballar l’Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU) de Berga que l’entitat comercial està impulsant.

Canvi de nom i d’imatge

La fins ara Taula de la Construcció ha començat l’any amb un canvi de nom i d’imatge, amb l’objectiu d’adaptar-se a la nova realitat dels temes que tracta. En un comunicat, apunten que els debats més urgents del Berguedà estan relacionats amb les infraestructures i “la Taula hi té un paper cabdal com a instrument que aglutina i suma diferents experteses i com a consultora tècnica“. Des de fa uns mesos, la comissió ha estrenat nom, i ha passat a anomenar-se Taula Berguedana d’Infraestructures i Territori (TBIT). El canvi també ha anat acompanyat d’una renovació de la seva imatge, adaptada també al nou caire que empren la comissió.

La TBIT la integren una desena de professionals en representació dels col·legis professionals, enginyers, aparelladors, ambientòlegs, constructors, arquitectes, promotors… Actualment, està formada per Joan Boixader, enginyer; Queralt Canudas, ambientòloga; Jordi Claramunt, aparellador; Joan Hernando, enginyer; Rosa Prat, constructora i promotora; Josep Roca, constructor i promotor; Salvador Travesa, arquitecte; i Josep Xoy, arquitecte.