La Berga Trail 2022 serà el campionat de Catalunya de curses d’ultra resistència per muntanya

Sota el paraigües de la FEEC i organitzada pels Mountain Runners del Berguedà, la prova gran de la Berga Trail (Ultra Ensija) serà el campionat català de la distància, el cap de setmana del 3 al 5 de gener

Una participant de la Berga Trail 2021, durant el recorregut. PAULA GNF / BERGA TRAIL

La Berga Trail 2022 serà campionat de Catalunya de curses per muntanya. Se celebrarà el primer cap de setmana de juny, del 3 al 5, i un any més l’organitzaran els Mountain Runners del Berguedà amb l’objectiu de consolidar-la com un referent entre les curses de muntanya del territori.

La gran sorpresa d’aquesta edició és que l’Ultra Ensija, que enguany acollirà el campionat de Catalunya de curses d’ultra resistència per muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Els esportistes més destacats del país es posaran a prova en aquesta cursa de 60 km i 3.413 m de desnivell positiu que, amb sortida i arribada des de la plaça Cim d’Estela de Berga, recorrerà els indrets més emblemàtics de les muntanyes que envolten la ciutat de Berga, a banda dels clàssics Figuerassa i Rasos de Peguera, la Roca Gran de Ferrús, Saldes i el pla d’Ensija. La prova es disputarà dissabte, 4 de juny, juntament amb les altres dues adreçades als corredors adults.

Una d’aquestes altres dues proves és la Trail Figuerassa. La mitja de la Berga Trail renova part del recorregut i passa a tenir 27 km de distància i un desnivell positiu de 1.686 m. També continua programada la prova més petita, la Trail Queralt, apta per a tots aquells qui vulguin una cursa més lleugera. En aquest cas, serà una cursa de 14 km i 1.000 m de desnivell positiu per poder gaudir de les immillorables vistes de la Figuerassa i la majestuositat de la serralada de Queralt.

Diumenge, 5 de juny, serà el torn dels més petits: la Berga Trail Kids. Les proves per a infants ompliran un any més el pla de Corbera, a Castellar del Riu, en un entorn 100% natural per iniciar-se en el món de córrer per la muntanya i gaudir de valent en un dels diversos circuits que hi ha adaptats a totes les categories i edats.

Amb totes aquestes novetats i la il·lusió d’acollir una prova insígnia de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, els Mountain Runners confien poder omplir tots els senders que envolten la capital del Berguedà i que la ciutat de Berga esdevingui, una vegada més, l’epicentre de les curses de muntanya, consolidant-se com un cap de setmana de referència de l’esport i de la muntanya arreu del territori.

Els Mountain Runners del Berguedà ja han obert inscripcions per a totes les proves. Es poden fer AQUÍ.