Casserres i el Consell Comarcal fan una crida al civisme: “La illeta de Barbats no és un abocador”

S'han detectat persones amb furgonetes que hi aboquen deixalles i ja s'ha denunciat als Mossos d'Esquadra

La illeta de Barbats, plena de deixalles. CEDIDA

Crit d’alerta de l’Ajuntament de Casserres i el Consell Comarcal del Berguedà. La illeta de Barbats és un dels punts calents de la comarca pel que fa a abocaments i les administracions ja han posat en coneixement dels Mossos d’Esquadra que hi ha persones que hi van amb furgonetes i hi fan abocaments de deixalles.

El 14 de febrer es va fer una neteja a fons de l’entorn de la illeta, que estava plena de deixalles de tota mena. Però dos dies després, ja hi tornaven a haver residus abandonats. Per tot plegat, el Consell i l’Ajuntament alerten que “la illeta no és un abocador” i fan una crida al civisme per acabar amb l’abandonament incontrolat de deixalles a la zona.

El Consell recorda que els ciutadans disposen de tres opcions per llançar el que no es pot deixar sota a casa, quan passen els camions del porta a porta: les deixalleries fixes de Berga, Puig-reig i Guardiola, la deixalleria mòbil que cada dia es desplaça a un municipi de la comarca i la recollida de voluminosos a domicili.

X