El carregador de vehicles elèctrics de l’aparcament del Liven funcionarà, un any després de ser instal·lat

L'empresa va instal·lar el punt de càrrega, tal com havia promès, però no hi va portar la llum, perquè no li pertocava. I fins ara Ajuntament i Endesa no s'han posat d'acord per posar-hi remei

El punt de càrrega de vehicles elèctrics de l’aparcament del Liven, al carrer Germans Farguell, funcionarà en les pròximes setmanes. És una promesa que ha ressonat en altres ocasions, però ara l’Ajuntament de Berga i Endesa ha arribat a un acord per desencallar una posada en marxa que fa més d’un any que s’espera. Totes dues parts, tant l’Ajuntament com Endesa, han confirmat l’acord a l’Aquí Berguedà.

Les obres van acabar a principis de l’any passat. El 2 de març polítics i empresaris van passejar pel polígon per comprovar in situ els canvis que s’havien fet i un dels punts que van trepitjar va ser el pàrquing del Liven, on ja aleshores lluïa un punt de càrrega de vehicles elèctrics entre dues places pintades de verd sobre l’asfalt. El carregador hi era, però no funcionava perquè l’electricitat no hi arribava. I, de fet, ara, un any després, encara no ho fa.

El regidor d’Urbanisme de Berga, Aleix Serra, ha explicat que els punts de càrrega no eren al projecte del polígon, sinó que eren unes millores addicionals que donaven més punts a l’empresa en la lluita per endur-se el concurs per fer les obres. L’empresa va instal·lar el punt de càrrega, tal com havia promès, però no hi va portar la llum, perquè no li pertocava. I fins ara l’Ajuntament no ha aclarit amb Endesa quina part de l’actuació que resta pendent correspon a l’administració i quina, a la companyia elèctrica.

“Hi ha una línia per l’enllumenat a la zona, però no la podem fer servir per al carregador. S’ha d’anar a buscar un punt on hi hagi la potència correcta“, ha aprofundit el regidor. El punt ja està localitzat, uns metres més avall, i ja s’ha consensuat amb Endesa qui s’ha d’encarregar de què. Ni uns ni altres posen dates, però sí que asseguren que no cal una gran inversió per desencallar-ho.

Ara bé, sí que ha fet falta més d’un any per donar vida a una instal·lació que, a priori, s’havia d’estrenar quan van acabar les obres de modernització de tot el polígon. Des de l’oposició, Junts per Berga ha insistit en diversos plens perquè s’hi posés remei i la resposta ha estat la mateixa sistemàticament: que s’hi estava treballant. Ara també ho confirma Endesa.