Ja es coneixen els cinc finalistes del concurs de cartells de la Patum 2022

El guanyador es pot votar al convent de Sant Francesc, del 10 al 24 d’abril, i es donarà a conèixer al ple de l'Ascensió, el 29 de maig

Ja hi ha finalistes del 46è Concurs de Cartells de La Patum. Ara les cinc propostes s’exposaran al convent de Sant Francesc i cada visitant podrà votar la seva preferida del 10 al 24 d’abril al mateix espai.

El jurat qualificador es va reunir aquest divendres per seleccionar les propostes finalistes del certamen. Enguany, el concurs ha rebut 46 propostes, de les quals, 7 han estat desqualificades prèviament pel jurat tècnic perquè incomplien la normativa del concurs referent a les inscripcions que han d’incloure obligatòriament totes les obres participants, entre altres aspectes. El resultat de la votació es donarà a conèixer públicament el diumenge, 29 de maig, durant la celebració del ple extraordinari de l’Ascensió, que es farà a l’Ajuntament de Berga, a les 11 h.

Ubicació de la mostra i votació

Els lemes de les cinc obres finalistes escollides pel jurat d’enguany són: ‘400 anys de lluita’, ‘L’ull que tot ho veu’, ‘Play La Patum’, ‘Quins nervis!’ i ‘Ressorgiment’. El període de votació popular dels cartells finalistes estarà obert del 10 al 24 d’abril. En aquesta ocasió, l’exposició dels cartells i l’emissió dels vots es farà al convent de Sant Francesc, que és l’espai que acull l’exposició dedicada a la festa berguedana.

El procés de votació es farà de forma presencial i caldrà identificar-se obligatòriament mostrant el DNI, ja que només s’admetrà un vot per persona i no es podran efectuar votacions en nom de terceres persones. La proposta que assoleixi més vots es convertirà en el cartell anunciador de les festes de Corpus de 2022.

La dotació econòmica del concurs de cartells contempla un premi de 1.000 euros per a la proposta guanyadora i un premi de 300 € per a l’accèssit.

Obres finalistes de la Patum Infantil

En el procés de votació popular també es podrà triar el cartell anunciador de la Patum Infantil de 2022. El sistema d’elecció de les obres finalistes és diferent, ja que es tracta d’un certamen on participen els infants de primària de les escoles de la ciutat. En aquest sentit, cada centre pot presentar un màxim de 5 treballs de cada grup classe del centre educatiu. Posteriorment, el jurat qualificador selecciona els cartells premiats escollint el primer, segon, tercer premi i l’accèssit de cada categoria. Del primer i segon premi de cada categoria surten les 6 propostes que seran sotmeses a votació popular i que optaran a convertir-se en el cartell anunciador d’aquest any.

Els lemes dels cartells de La Patum Infantil són: ‘Rams descontrolats’, ‘La Patum dels Àngels’, ‘Patum sense mascareta’, ‘La Patum Infantil reneix, després d’un mal temps floreix’, ‘Els nans més bells’ i ‘Els patumaires de foc’. La mostra i el procés de votació dels cartells també es farà al Convent de Sant Francesc, del 10 al 24 d’abril.

Els finalistes del concurs de la Patum infantil. AJ BERGA

Horaris de la votació

L’horari d’obertura del convent de Sant Francesc durant el període de votació dels cartells finalistes de La Patum i La Patum Infantil de 2022 és el següent:

Diumenge, 10 d’abril: d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.

Dilluns, 11 d’abril: d’11 a 14 h.

Dimarts, 12 d’abril: d’11 a 14 h.

Dimecres, 13 d’abril: d’11 a 14 h.

Dijous, 14 d’abril: d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.

Divendres, 15 d’abril: d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.

Dissabte, 16 d’abril: d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.

Diumenge, 17 d’abril: d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.

Dilluns, 18 d’abril: d’11 a 14 h.

Dimarts, 19 d’abril: d’11 a 14 h.

Dimecres, 20 d’abril: d’11 a 14 h.

Dijous, 21 d’abril: d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.

Divendres, 22 d’abril: d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.

Dissabte, 23 d’abril: d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.

Diumenge, 24 d’abril: d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.

X