Pas de gegant del berguedà Grau Franch per guanyar la Copa Catalana de Trial de Nens

Després de dos segons llocs, el pilot berguedà torna al primer calaix del podi a Almenar i aplana encara més el camí cap al campionat català

Victòria antològica de Grau Franch a l’Àrea de Motor del Circuit El Terré d’Almenar. Hi arribava després d’haver-se de conformar amb el segon lloc del podi en les dues anteriors cites, als Alfacs i Esplugues, però amb 36 punts de marge respecte a Pau Girat, el segon classificat a la general. Doncs bé, a Almenar, Franch ha tornat al primer calaix del podi i incrementa la seva distància al capdavant de la general fins a 41 punts.

El pilot berguedà s’ha endut la prova i obté 25 punts més, que se sumen als 90 que ja tenia. Per darrere, Pau Giralt ha estat segon i suma 20 punts per enfilar-se fins als 74 en una general on Lluc Cortada és tercer amb 67 punts i Oriol Guirao, quart, amb 63.

Primera opció de campionat, el juny

Ara queden tres cites per acabar el campionat. La següent és a Corbera el 5 de juny, però n’hi haurà dues més passat l’estiu a Campredó (25/9) i Aitona (6/11). A Corbera comencen els càlculs per a Grau Franch per proclamar-se campió: per ser-ho, ha d’incrementar la distància respecte al segon per sobre de 50. Ara té 41 punts de marge, de manera que hauria de fer 10 punts més que Pau Giralt. Li serviria, per exemple, guanyar la prova i que Giralt fos quart.