Sara Sánchez es col·loca líder del campionat d’Europa de motociclisme femení

La pilot de Gironella recupera les bones sensacions, lluita de tu a tu amb la madrilenya Beatriz Neila, i s'acaba beneficiant d'una penalització a la rival per assaltar el liderat del campionat

Sara Sánchez ja és líder de la Women’s European Cup, el campionat d’Europa de motociclisme femení. La pilot de Gironella ha recuperat les bones sensacions després d’una cita inaugural, a Misano (Itàlia), farcida de dubtes. Aquest cap de setmana passat, a València, Sánchez va lluitar de tu a tu amb la madrilenya Beatriz Neila, la vigent campiona, i tot i que Neila es va acabar imposant en les dues proves puntuables, la gironellenca es va acabar beneficiant d’una penalització per guanyar els punts de la segona cursa i assaltar el liderat del campionat.

A la primera prova, Neila va aconseguir la pole position, per davant de Sánchez i la guanyadora del Gran Premi de Misano, Jessica Howden. A la cursa, Neila va dominar de principi a fi i es va endur la màxima puntuació. Sánchez va ser segona, a 7 segons de la guanyadora.

L’endemà, la segona cursa va guanyar emoció. Neila i Sánchez van tornar a lluitar per la victòria, però qui va veure primer la bandera de quadres va ser la madrilenya. Ara bé, acabada la cursa, els jutges van penalitzar les dues pilots de Yamaha per irregularitats tècniques (una d’elles és Beatriz Neila) i això va servir en safata els punts a la pilot de Gironella.

Després de la doble cita a Misano, Sánchez s’enfila fins al capdamunt de la classificació general, amb 59 punts. En té 10 més que la vigent campiona, Beatriz Neila, i 18 més que la guanyadora de Misano, Jessica Howden. Per darrere hi ha tres italianes: Roberta Ponziani (38 punts), Sabrina Dalla (33) i Josephine Bruno (33).

La pròxima cita del campionat serà al circuit Piero Taruffi de Vallelunga, a Itàlia, del 6 al 8 de maig. Sánchez haurà de defensar-hi el liderat.

X