La Guita Grossa i el Tabal celebren els 400 anys amb un passacarrers i una tabalada aquest cap de setmana

Dissabte la Guita Grossa organitza un passacarrers amb totes les guites grosses de la ciutat, entre la plaça Cim d'Estela i la Viladomat. I diumenge, el Tabal convoca la canalla a una tabalada entre la plaça Sant Joan i la de Sant Pere, abans dels Quatre Fuets

Salt de guites a la Patum del 2019. RICARD CODINA

El cap de setmana previ al Corpus ja acostuma a ser un cap de setmana especialment patumaire amb els Quatre Fuets, però és que aquest 2022 encara ho serà més. La comparsa de la Guita Grossa celebrarà els seus 400 anys dissabte, 11 de juny, amb un passacarrers i salts de guites entre la plaça Cim d’Estela i la plaça Viladomat. També hi serà el Tabal, que l’endemà continuarà amb els seus actes commemoratius amb una tabalada popular entre la plaça Sant Joan i la plaça de Sant Pere, on el tabaler convida a tota la canalla a portar el seu tabal i participar en l’acte fent-lo ressonar pel carrer Major.

Pel que fa al passacarrers especial d’aquest dissabte, començarà a les 7 de la tarda a la plaça Cim d’Estela. A banda del tabaler, està previst que hi participin la Guita Grossa de la Patum, la Guita Grossa de la Patum de la Pietat, la Guita Grossa de la Patum infantil i la Guita Grossa de la Patum de la Llar. El recorregut començarà a la plaça Cim d’Estela i consistirà en diversos salts de guites fins a la plaça Viladomat, al capdamunt del Vall.

L’endemà, diumenge, el Tabal agafarà tot el protagonisme, just abans dels Quatre Fuets a la plaça Viladomat. El tabaler encapçalarà una comitiva de petits tabalers que arrencarà des de la plaça Sant Joan a les 6 de la tarda. Quan els infants i el tabaler arribin a la plaça de Sant Pere, els esperarà un berenar, cortesia de la comparsa.

Més tard, a les 20 h, hi haurà el tradicional salt de Quatre Fuets a la plaça Viladomat i serà la primera oportunitat de gaudir de la fira del Vall, ja que els firaires ja seran instal·lats a la zona.

El Memorial i una diada castellera

Més enllà de les comparses, el cap de setmana comptarà amb dos ingredients que donaran la benvinguda als dies de Patum. Un serà dissabte al vespre, a dos quarts de 9, a la plaça de Sant Pere: el 24è Memorial Ricard Cuadra, amb el Quartet Mèlt com a convidat especial. I l’altre serà la Diada dels Quatre Fuets que organitzen els Castellers de Berga diumenge, a dos quarts de 12 del migdia, a la plaça de Sant Pere, i que comptarà amb els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró com a colles convidades.

X