L’Ajuntament de Berga estalviarà a l’hospital haver de pagar l’IBI els pròxims quatre anys

El govern ho veu amb bons ulls pel servei públic de l'hospital i perquè, fins ara, el centre mai havia pagat l'IBI perquè l'Ajuntament n'era el propietari

Aquesta vegada, sí. L’Ajuntament de Berga estimarà, aquest dijous, renunciar a l’IBI de l’hospital els pròxims quatre anys. L’empresa pública que gestiona el centre ho ha demanat, de la mateixa manera que fa unes setmanes ho va demanar Berga Residencial i Liven, però aquesta vegada el resultat de la votació al ple serà diferent. El govern hi votarà a favor.

El regidor d’Hisenda, Marià Miró, ha explicat que ho veuen amb bons ulls per dos motius. El primer és que consideren que “l’hospital fa un servei públic de cara a la població” i que “hi ha pocs aspectes més de servei públic que aquest”. L’altre motiu és que, fins ara, l’Ajuntament no havia pagat mai l’IBI de l’hospital perquè n’era propietari: “Considerem que, si aquest IBI no s’havia pagat mai fins al moment, no cal que s’hagi de pagar de nou”.

Amb aquest moviment, l’hospital no haurà de pagar 47.827,71 euros cada any, durant els pròxims quatre. Així, d’aquí a quatre anys, s’haurà estalviat uns 191.000 euros que l’Ajuntament no ingressarà, però que, d’altra banda, no ha ingressat mai.

Pendents d’afinar l’ordenança

La desestimació de la bonificació de l’IBI de Berga Residencial i Liven va portar cua fa unes setmanes, al ple. L’oposició hi estava a favor per l’ocupació que totes dues empreses generen a la comarca, però el govern va rebutjar la idea perquè entenien que “es crearia un precedent” i que l’ordenança que ho regula no és prou concreta.

Per posar-hi remei i evitar nous episodis com el de fa setmanes al ple, el govern es va comprometre a convocar la comissió d’ordenances per estudiar canvis en la norma en qüestió. De moment, encara no s’han fet moviments, però el regidor Miró ha assegurat que és qüestió de setmanes i que la idea és presentar l’ordenança afinada al ple d’ordenances que s’hauria de celebrar el mes d’octubre.