Torna el cicle “Berga viu l’estiu”, amb rutes i activitats per difondre el patrimoni històric i cultural de la ciutat

Berga inicia una nova edició del cicle de visites guiades i activitats culturals ‘Berga viu l’estiu’. La programació d’enguany inclou set visites guiades gratuïtes, que van engegar el passat 29 de juliol i que s’estendran durant el mes d’agost.

Dues visites a Sant Pere de Madrona

A Sant Pere de Madrona s’han programat dues visites. La primera es titula ‘Plenilunium a Sant Pere de Madrona’ (13 d’agost) i es tracta d’una visita nocturna per gaudir i viure la lluna plena d’agost a l’entorn natural de l’església romànica. La segona proposta es titula ‘Sant Pere de Madrona, l’ahir i l’avui’ (27 d’agost) i es tracta d’una visita guiada a l’antiga parròquia de La Valldan per conèixer el passat i el present d’aquesta església situada a la serra de Queralt.

Història i patrimoni berguedà

L’oferta de visites guiades es completa amb una visita a la Torre de la Petita (6 d’agost) que ens permetrà submergir-nos en la història i les característiques de la torre i el polvorí, tot recordant el passat carlí de la capital berguedana. La programació també compta amb una ruta per recórrer els espais més emblemàtics del centre de la ciutat vinculats a la celebració de La Patum (15 d’agost).

Les places per participar en les visites guiades són limitades i cal inscriure’s prèviament per telèfon (93 821 13 84) o enviant un correu electrònic a l’adreça aj022.ofturisme@ajberga.cat.

Exposició patumaire

L’exposició ‘La Patum al Convent de Sant Francesc’ continua oberta al públic. L’entrada per visitar l’exposició té un cost de 5 € i els infants menors de 12 anys poden accedir-hi de forma gratuïta. L’horari d’obertura al públic és dissabtes i diumenges, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.

X