Montserrat Ribera, nova presidenta de Junts al Berguedà

La candidatura que encapçalava s'ha imposat a la de l'actual coordinador, el conseller Pep Llamas, recollint un 57,58% dels vots

Montserrat Ribera i Puig és la nova presidenta de Junts al Berguedà. Ho ha escollit la militància en unes eleccions que havien de servir per triar quina executiva liderava el camí cap a configuració de llistes per a les municipals del 2023. La candidatura de l’expresidenta del Consell Comarcal del Berguedà i exalcaldessa de Guardiola ha recollit el 57,58% dels vots i s’ha imposat a l’alternativa, que liderava el fins ara coordinador, Pep Llamas.

Acompanyaran Montserrat Ribera a la junta comarcal Jordi Sabata, últim alcaldable de la formació a Berga, Francesc Cervantes, Júlia Francàs, Maribel Iglesias, Sílvia Giner i Àngel Parera. A l’altra llista hi havia el nom de Pep Llamas, però també altres com Ester Berenguer, Josep Narcís Vilaclara, Xavi Vidal, Jordi Sort, Màrius Martí, Montserrat Ravell i Gemma Subirana.

La candidatura de Ribera es presentava amb la idea de fonamentar la seva tasca a partir d’ara a “fer créixer el partit i recuperar moltes persones que hem deixat enrere”; preparar les municipals als 31 municipis, “tots, sense excepció”; i ser presents als ajuntaments, “no només en la bona governança, sinó també avançant cap a l’objectiu de llibertat”.

Montserrat Ribera va ser presidenta del Consell Comarcal entre el 1999 i el 2006 i alcaldessa de Guardiola del 2003 al 2015. També ha tingut càrrecs a la Generalitat, directora de l’Agència Catalana de Consum, diputada al Parlament, presidenta del Consorci de Turisme de l’Alt Berguedà, presidenta del Consorci del Parc Fluvial de les Colònies del Llobregat, consellera de Caixa de Manresa, presidenta de la comissió de Dona i Municipi de l’ACM o membre de Fòrum Comarcal de l’ACM, entre altres.

X