El Govern posa la xinxeta al Berguedà com un dels punts a desenvolupar industrialment els pròxims anys

El Pacte Nacional per a la Indústria inclou el polígon d'Olvan i la visió de l'ACEB com a eixos clau per al desenvolupament industrial del país entre el 2022 i el 2025 i l'ACEB ho veu com una victòria

Una oportunitat. Així és com veu l’Associació Comarcal d’Empresaris (ACEB) el Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025 que el Govern ha aprovat aquesta tardor. El document marc posa la xinxeta sobre el polígon d’Olvan, que és una de les deu zones industrials a desenvolupar a Catalunya en els pròxims anys, segons l’executiu català. El Pacte també es fixa en la visió de l’ACEB, i això, per a la patronal, és un reconeixement a la feina feta en els últims anys des del territori.

La patronal veu el Pacte com una oportunitat per transformar el model industrial, augmentar-ne el pes, avançar en el procés de digitalització, fer el model més sostenible i generar ocupació de qualitat. “Al Berguedà hem d’aprofitar aquest patró nacional pel desplegament industrial”, ha assegurat el president de l’ACEB, Josep Maria Serarols.

Aquest acord marc, que preveu una inversió de 3.270 milions per a la transformació del teixit industrial de Catalunya a través de 152 actuacions, té en compte el Berguedà i la feina realitzada des de la patronal berguedana conjuntament amb el teixit econòmic i empresarial de la comarca en els darrers mesos.

A banda d’incloure el polígon d’Olvan com una de les deu zones industrials a desenvolupar a Catalunya en els pròxims anys, el Pacte Nacional també té en compte la Visió ACEB per executar accions que fomentin l’arribada i el creixement d’empreses a la zona. “Des de l’ACEB ens conjuguem amb intensitat per posar el Berguedà al mapa empresarial i econòmic de Catalunya, una mancança històrica que volem revertir”, explica el president de l’ACEB.

El polígon d’Olvan i la reactivació econòmica de la comarca han estat els dos principals cavalls de batalla que la junta de l’ACEB ha treballat en l’actual mandat. “Ens satisfà que aquests temes es tinguin en consideració en l’agenda catalana pel desenvolupament industrial. L’ACEB, sempre en positiu i de manera resolutiva, ha intentat influir perquè el Berguedà assoleixi uns nivells de desenvolupament socioeconòmics que canviïn les possibilitats de la comarca en l’àmbit estructural”, ha conclòs Serarols.