Clàudia Sabata, campiona de Catalunya de curses verticals al Puigsacalm

L'atleta de Berga torna al calaix més alt del podi per deixar enrere les diferents lesions que ha patit aquestes últimes temporades. La també berguedana Martina Gonfaus ha guanyat el campionat juvenil

Clàudia Sabata torna al calaix més alt del podi. La corredora de Berga s’ha emportat aquest cap de setmana la 7a Vertikalm (GECA) i guanya, així, la 12a Copa Catalana de curses verticals en categoria femenina. Sabata ja havia guanyat la prova inaugural de la copa, al Sobrepuny, i va repetir triomf a la Verticalm del Puigsacalm. A més, ho va fer polvoritzant un nou rècord de la cursa, amb una marca de 49 minuts i 56 segons.

La berguedana ha sabut aprofitar la baixa de l’altra gran favorita per endur-se el títol, Georgina Gabarró (GE Oliana), i ha superat a un grup de fins a set corredores que sortien amb possibilitats de títol. Mesi Arcos (CM Sant Cugat) i Núria Hospital (CC dels Ibers Trail Running) han completat el podi al Puigsacalm. Arcos s’ha quedat a només 51 segons del títol en un final de temporada destacat mentre que Núria Hospital ha entrat a un minut i mig de la guanyadora i ha sumat un nou pòdium després de la seva més que meritòria quinzena posició a la general de la Copa del Món.

El top 5 el van tancar Anna Pujol (CE Madteam) i Carolina Rius (CE Madteam), dues de les grans animadores d’aquesta temporada a la Copa Catalana de Curses per Muntanya.

En categoria masculina la sorpresa la va protagonitzar Arnau Aranda (AE Matxacuca). El jove, format al CTCMC de la FEEC, va imposar-se al gran favorit de la competició, Pere Rullan (La Molina Club d’Esports), que buscava el seu quart títol consecutiu. Aranda va saber administrar bé el seu ritme en un terreny exigent i eixut i va superar per 45 segons a un Rullan que s’ha conformat amb el segon calaix del pòdium. El pòdium absolut conjuntament el va tancar Jordi Bolet (UE Vic). El top 5 masculí el van completar; David Soler (CMR Olesa) i Sergi Beltran (EKKE Lleida).

El campionat juvenil, també cap al Berguedà

El campionat català juvenil també va tenir victòria berguedana. Martina Gonfaus, dels Mountain Runners, va pujar a l’esglaó més alt del podi, mentre que Jan Castillo, del CE Moianès Independent, va guanyar en nois.

Mireia Luscher i Iu Jaume van vèncer en júnior. La FEEC, a més, destaca la bona participació en aquestes categories base on en cadets Albert Soler (CCE Llorençà) i Uma Plans (CE Moianès Independent) es van proclamar campions.  Joan Guitaras (Trail Moianès) i Rabab Ouzemmou (CE la Plobla de Segur) han estat els campions de Catalunya en categoria infantil.

X