Territori obre la porta a fer arribar el futur tren de Sallent fins a Berga

El Departament adjudica l'anàlisi del nou tren-tramvia al Bages, per fer-lo arribar a Sallent, i contempla que en una segona fase es pugui fer arribar al Berguedà

La futura línia de Manresa a Sallent podria tenir continuïtat fins a Berga. FGC

El Departament de Territori obre la porta a fer arribar el tren al Berguedà. El Govern ha adjudicat l’estudi del nou tren-tramvia que ha de connectar les vies de Manresa amb Súria i Sallent, i contempla que, en una segona fase, aquest últim ramal pugui tenir continuïtat fins a Berga.

El nou estudi s’ha encarregat a Ayesa Enginyeria i Serveis per un import de 54.700 euros. L’empresa té 8 mesos per fer l’encàrrec amb la idea que s’hi pugui incloure una estimació del cost d’execució del projecte, la proposta d’explotació del servei i un estudi de la demanda potencial d’usuaris.

El projecte ha de tenir en compte dos ramals principals des de Manresa, un cap a Súria i l’altre cap a Sallent, que actualment s’utilitzen exclusivament per al transport de mercaderies, a banda de la segona fase per fer arribar el servei fins a Berga. Així mateix, s’inclourà la connexió de Manresa amb el Nou Congost i Sant Joan de Vilatorrada. La longitud aproximada serà d’uns 38 km i es preveuen els següents trams: Sistema urbà Manresa-Sant Joan de Vilatorrada; ramal fins a Súria; ramal fins a Sallent i Berga.

Objectiu: actualitzar el document del 2009

El nou estudi ha de servir per adaptar a la realitat actual l’estudi informatiu que ja es va fer el 2009. Segons diu el Govern en un comunicat, la voluntat és “configurar la mobilitat futura del país tenint en compte nous centres d’activitat que necessitaran de la configuració de transports amb una visió diferent de la visió tradicional que considera, principalment, la radialitat vers la gran regió metropolitana”.

X