Borredà reclama al Govern que inclogui en el pressupost del 2023 les obres a la C-26 entre Berga i Ripoll

L'alcalde, Jesús Solanellas, ha enviat una carta al nou conseller de Territori, Juli Fernández, on insisteix en els "problemes de seguretat" a la C-26, en la fuga d'empreses que se'n deriva i en l'incompliment d'unes obres promeses fa més d'una dècada

L’alcalde de Borredà, Jesús Solanellas, ha adreçat una carta al conseller de Territori de la Generalitat, Juli Fernández, per reclamar que inclogui una partida en el pressupost del 2023 per les obres a la C-26 entre Berga i Ripoll.

En la carta, Solanellas recorda que el Govern disposa del projecte redactat, exposat i aprovat durant els primers anys d’aquest segle. L’alcalde creu que ha arribat el moment de fer-lo realitat, atesos els “greus problemes de seguretat” que hi ha al tram. La carretera és molt estreta i està plena de revolts.

De fet, precisament per aquesta estretor i pels viratges, des de fa uns anys està prohibit que hi circulin vehicles de gran tonatge. “No té lògica que una carretera intercomarcal, que porta per nom ‘Eix Prepirinenc’, no pugui absorbir el trànsit habitual entre capitals de comarca”, assenyala l’alcalde de Borredà en un comunicat adreçat als mitjans de comunicació.

Les mancances de la carretera -afegeix- estan empenyent empreses a marxar de la zona i també suposen més dificultat i encariments en el transport de materials d’una banda a l’altra.

Per tot plegat, Solanellas confia que el nou conseller de Territori atengui la proposta i doni compliment a una promesa que fa més d’una dècada que és a punt de sortir del forn, però que queda sistemàticament en un calaix, any rere any.

X