L’ocupació a les cases rurals del Berguedà cau un 20% pel pont, però el sector es frega les mans per Nadal

Els propietaris de les cases ho atribueixen a l'augment dels preus de la benzina, l'increment dels viatges a l'estranger i al fet que cadascú ha fet el pont quan li ha convingut

Casa rural a Cercs. ACN

No ha estat el millor pont de la Puríssima de la història per a les cases rurals del Berguedà. L’ocupació ha caigut un 20% respecte a l’any passat: el 2021 rondava el 80% i aquest cop s’ha quedat al 60%, segons l’Associació Agroturisme Berguedà.

En declaracions a l’Aquí Berguedà, el president del sector a la comarca, Oriol Baños, ho atribueix a una suma de factors: la inexistència de tres dies clarament festius (cadascú ha fet el pont com li ha convingut), l’augment dels preus de la benzina i la possibilitat d’encadenar ponts per fer més dies de festa i marxar més lluny. “Feia dies que ens ho començàvem a imaginar. Quan veus que les reserves estan per sota de l’habitual i queden encallades ja t’ho imagines”, reconeix.

La part positiva, però, és que per Nadal es fregarà el 100%. I per Cap d’Any, també. Però això últim ja és habitual. El que no és tan freqüent és l’alt nivell de reserves que hi ha el cap de setmana de Nadal i Sant Esteve. “Ens fa pensar que hi ha gent que també s’ha reservat per festes”, conclou Baños.

X