El Mercat de Nadal de Cal Rosal consolida el carrilet per connectar-se amb Berga i aposta per músics locals

Hi haurà una vintena de parades, que és el límit que s'ha posat l'organització en funció de l'espai que hi ha a la Porta del Comerç de Cal Rosal

A la vista una nova edició del Mercat de Nadal de Cal Rosal. Serà aquest cap de setmana, els dies 17 i 18 de desembre, i mantindrà el format habitual. L’alcalde, Sebastià Prat, i el president de la Unió de Botiguers i Comerciants de Cal Rosal, Xavi Curriu, han destacat aquest dimecres en roda de premsa que “el mercat agrada i surt a compte als paradistes i, prova d’això, és que tots volen tornar”.

Enguany hi haurà una vintena de parades, que és el límit que s’ha posat l’organització en funció de l’espai que hi ha a la Porta del Comerç de Cal Rosal: “Si en volguéssim tenir més, podríem”. Pel que fa a la tipologia de les parades, s’ha tornat a optar per la diversitat, de manera que hi haurà estands de roba, de menjar, de productes de Nadal i d’artesans. Una part important dels paradistes seran del Berguedà, però també n’hi haurà de comarques veïnes com Osona o el Solsonès.

Hi seran l’Escairador, Magrana Cafeteria, Baby Q, Curriu, Amacdhistèria, La mel de l’Avi Joan i formatges Blancafort, Cuca de Llum, Noni Barea, Tocs.cat, Mon Aroma, Antònia i Gemma, La Cooperativa Agrobotiga, L’estenedor, LULU Estudi de joies, Confeccions Ribera, Judith Serra, Helen Drapets, Casabella i Naturlinen.

La música, també KM0

Un dels plats estrella del Mercat de Nadal de Cal Rosal tornarà a ser la música. Aquest any l’organització aposta especialment pels artistes locals i, segons l’alcalde, Sebastià Prat, “el llistó puja”. Dissabte a les 6 de la tarda, hi haurà concert amb Aquell Parell; i diumenge, a les 12 del migdia, amb Entrompats.

A més, dissabte al matí, a les 11 hi haurà ball en línia a tocar de les parades. I a la tarda, a les 4, l’Associació Cultural i Esportiva (ACE) de Cal Rosal oferirà als visitants una cantada de nadales. L’endemà al matí, a les 11, una hora abans del concert dels Entrompats, hi ha programat un taller infantil de manualitats nadalenques a càrrec de l’AMIC.

A banda, durant tot el cap de setmana també hi haurà activitats infantils.

El carrilet es consolida

Prat també ha celebrat que, per segon any, hi haurà el carrilet entre Berga i Cal Rosal. És el trenet llançadora que l’any passat tots dos ajuntaments van impulsar amb la idea de portar viatgers des del centre de Berga fins al mercat de Cal Rosal, i viceversa. “Va funcionar i tots estem d’acord que s’ha de repetir”, ha dit l’alcalde d’Olvan.

El trenet farà parada a la plaça de la Creu de Berga, al capdamunt del passeig de la Pau, i a tocar del Mercat de Nadal de Cal Rosal. Serà gratuït i funcionarà durant tot el cap de setmana. Prat ha explicat que, a banda de “treure cotxes de la carretera”, el carrilet també facilita l’ordenació dels vehicles que venen a Cal Rosal per gaudir del mercat en hores punta.

X