Avià millora el ferm de la carretera cap a Graugés i hi posa cunetes més pràctiques per als vehicles

S'ha completat una primera fase del projecte, fins a la cruïlla amb el camí de Casa Encamp, i l'Ajuntament espera completar-la amb una segona fase, fins a Graugés, el 2023

L’Ajuntament d’Avià ha dut a terme les obres de la primera fase del projecte de millora de la carretera que va d’Avià a Graugés passant per Santa Maria. Els treballs han consistit a pavimentar el ferm d’aquesta via i construir cunetes americanes des del polígon industrial del camí de Santa Maria fins a la cruïlla amb el camí de Casa Encamp. També s’ha fet una primera fase amb les mateixes actuacions des de Graugés en direcció a Avià.

Patrocini Canal, l’alcaldessa d’Avià, ha valorat en positiu aquesta obra: “A més d’arranjar el ferm perquè s’ha pavimentat, la construcció de les cunetes americanes és molt pràctica perquè es guanya zona de pas pels vehicles”. I és que aquest tipus de cunetes no només fan la seva funció natural de canalitzar l’aigua sinó que com que són planes permeten que els cotxes o maquinària agrícola hi puguin circular per damunt.

Aquestes intervencions han estat finançades de la següent manera: el Consell Comarcal del Berguedà hi ha aportat 48.000 euros mitjançant el seu pla de millora de camins, 35.000 euros corresponen al programa de Resiliència i els 25.342 euros provenen del programa de camins de la Diputació de Barcelona.

Durant el primer semestre del 2023 es preveu fer la segona fase que permetria completar la pavimentació i la construcció de cunetes americanes al llarg d’aquesta carretera entre Avià i Graugés. L’alcaldessa ha expressat el seu desig que el 2023 es puguin completar aquests treballs que faran que la carretera esmentada quedi ben arreglada per molt temps.