Sacsejada urbanística al centre històric d’Olvan: 290.000 euros per a voreres més amples, jardins i enllumenat

Es busca prioritzar el vianant i la seguretat viària i l'Ajuntament ho pot pagar gràcies a ajuts de la Generalitat i la Diputació, i a la implicació de l'INCASÒL

En marxa una sacsejada urbanística al centre d’Olvan. L’INCASÒL ha iniciat aquest dimarts les obres d’urbanització a les places de Sant Sebastià, de l’Església i Major, així com al carrer del Forn. L’actuació té un cost de més de 290.000 euros, s’allargarà uns cinc mesos, i servirà per fer millores de pavimentació, clavegueram, enllumenat, enjardinament i senyalització del centre històric.

Les obres han estat promogudes i finançades per l’Ajuntament d’Olvan a través d’ajuts del PUOSC i del Programa General d’Inversions de la Diputació de Barcelona. Amb aquests diners s’ha pagat més del 81% del cost de les obres i el gairebé 19% restant l’hi ha posat l’INCASÒL.

L’àmbit total a urbanitzar ocupa una superfície de 1.292 m2 i forma part del que havia estat l’antiga sagrera del municipi. L’objectiu és millorar la qualitat arquitectònica de l’espai públic, prioritzant els vianants i la seguretat viària. Per aconseguir aquest propòsit, s’eixamplaran les voreres i s’eliminaran les barreres arquitectòniques donant continuïtat a l’itinerari de vianants.

La urbanització també contempla la incorporació de noves zones enjardinades. Entre elles destaquen els arbustos que s’afegiran al voltant de la plaça de Sant Sebastià i al final del carrer del Forn, així com el trasplantament de cinc alzines que ja es troben al municipi. D’aquests cinc arbres, quatre se situaran a la plaça de Sant Sebastià, i la cinquena alzina, la més frondosa, es plantarà a la plaça de darrere de l’església.