Josep Lara optarà a la reelecció com a alcalde de Guardiola de Berguedà

El també president del Consell Comarcal del Berguedà anuncia que torna a presentar-se a les municipals per revalidar una vara que té des del 2015

Josep Lara es presentarà per tercera vegada com a alcaldable a l’Ajuntament de Guardiola de Berguedà. Entre el 2007 va ser regidor del govern que aleshores encapçalava Montse Ribera i el 2015 va viure la seva primera experiència com a candidat. Va guanyar aquelles eleccions amb 38 vots de marge respecte a la formació independent liderada per Olga Saus. Al cap de quatre anys, Lara va tornar a guanyar la partida als independents, llavors amb Ferran Sayes com a candidat, per 14 vots.

El mateix Lara ha explicat que es presenta, “després de valorar-ho i parlar-ho amb els companys de govern”. I ha justificat que ho fa perquè “l’orgull més gran per una persona és poder estar al teu poble i ajudar-lo a millorar”, i creu que aquests últims quatre anys Guardiola ha millorat molt. En aquest darrer aspecte, l’alcalde ha destacat les intervencions a la via pública per rentar la cara a diverses places i barris com el Bastareny, i també la inversió per instal·lar la gespa al camp de futbol.

Pel que fa a la llista, l’alcalde de Guardiola ha apuntat que està “molt avançada” perquè pràcticament serà la mateixa que fa quatre anys. “Tenim un equip molt compacte. És probable que algú es despengi, perquè sempre passa que hi ha un desgast, però també hi ha gent que ha demanat formar part del projecte, i aviat podrem presentar-ho formalment”, ha afegit.

I el Consell?

Lara està a punt de tancar el seu primer mandat íntegre com a president del Consell Comarcal del Berguedà. La passada legislatura va assumir el càrrec a mig fer, quan David Font va ser nomenat director de l’Agència Catalana de Turisme i va renunciar a l’acte al Consell. Des d’aleshores, Lara es va convertir en el president: ho va ser des de la tardor del 2018 fins a les eleccions del maig del 2019 i aquell estiu va aconseguir mantenir la presidència per tot el nou mandat gràcies al pacte amb el PSC i els independents.

Sobre la seva continuïtat al Consell, l’encara president matisa que, d’entrada, serà una decisió del partit i que, si li proposen, s’ho plantejarà. Malgrat tot, ha insistit que ara, per ell, la prioritat és el projecte per concórrer a les eleccions a Guardiola.

X