Creen dos portals per propiciar més lligams entre les empreses del Berguedà

L'un, enformacio.cat, vol fer arribar cursos gratuïts a empreses i emprenedors; l'altre, berguedaimpulsa.cat, vol convertir-se en el centre neuràlgic digital de l'empresariat per reivindicar la comarca com un pol d'oportunitats per desenvolupar negocis

L’Agència de Desenvolupament del Berguedà ha presentat aquest dimarts dos portals web per fomentar la formació i l’enfortiment de la xarxa de relacions del sector empresarial i emprenedor de la comarca. Els dos portals s’han presentat des de les instal·lacions de Paulig, la multinacional que des de fa poc més d’un any ha adquirit Liven per disparar el creixement del gegant berguedà. S’ha presentat des de les oficines de Paulig per exemplificar que hi ha grans empreses que aposten pel Berguedà per desplegar-hi el seu negoci. Aquesta idea, la del Berguedà com una terra d’oportunitats empresarials, és un dels pilars que els nous portals empresarials volen reivindicar.

Els nous portals diuen enformacio.cat i berguedaimpulsa.cat. El primer té l’objectiu de fer arribar cursos formatius gratuïts a tota la població. I el segon neix amb la idea de convertir-se en el centre neuràlgic digital de l’empresariat berguedà, un paraigües on trobar coneixement, formació, inspiració i models d’èxit a la zona.

Un centre digital de formacions gratuïtes

Els cursos formatius que s’inclouran a enformacio.cat s’adreçaran, d’entrada, a empreses i emprenedors, tot i que l’Agència no descarta que a llarg termini s’hi puguin incloure altres àrees de coneixement que afavoreixin a l’especialització laboral de la comarca.

La plataforma s’ha presentat com una eina molt intuïtiva que busca simplicitat a l’hora de navegar i desenvolupar els cursos per als usuaris. Totes les formacions són a través de càpsules audiovisuals seguides de petits qüestionaris, que permeten als alumnes evolucionar al seu ritme, podent visualitzar el contingut les vegades que els sigui necessari, per tal d’assimilar els continguts.

Aquest sistema també permet que els alumnes puguin realitzar les formacions en el moment del dia que els hi sigui més còmode. A la vegada que permet als usuaris imprimir el certificat d’aprofitament de les formacions, una vegada les hagin finalitzat cada curs.

Amb aquest sistema les formacions creades es podran dur a terme per infinites persones, mentre els continguts de la formació siguin vigents. D’aquesta manera, es presenta un espai de formació gratuïta i oberta a tota la població, que de mica en mica s’anirà nodrint de les formacions que desenvolupi l’Agència de Desenvolupament i altres entitats afines.

El gran paraigües de l’empresariat berguedà a la xarxa

D’altra banda, el projecte Xarxa Berguedà Impulsa que es presenta a taves del web berguedaimpulsa.cat, neix amb l’objectiu d’ajudar a néixer i fer créixer les empreses i els projectes emprenedors del Berguedà. Aquest espai digital vol ser el centre neuràlgic per crear comunitat empresarial i emprenedora a la comarca, on el coneixement, la formació i la cooperació siguin els seus ingredients principals.

Però la Xarxa Berguedà Impulsa es presenta com a molt més que una simple web i un conjunt de recursos de suport a la creació o consolidació de negocis. Vol esdevenir el punt de confluència, de connexió entre serveis, entre empreses i persones emprenedores del territori, creant tot un ecosistema de cooperació i cocreació empresarial. La Xarxa Berguedà Impulsa vol ser una incubadora de nova activitat econòmica i iniciatives territorials participatives, a través de diferents eines que es posen a l’abast de forma gratuïta.

Oberta a tots els sectors i cadenes de valor de la comarca, justament per facilitar aquesta connexió entre serveis que s’ofereixen i necessitats per cobrir entre les diferents tipologies d’empreses i projectes existents al territori. Connectar aquest talent emergent amb l’experiència d’aquelles empreses amb més trajectòria, i a la vegada entre el mateix teixit productiu que, moltes vegades, per falta de coneixença ho busca fora del Berguedà.

És un espai que pertany a tots els berguedans i berguedanes, on la participació activa dels membres és el valor diferencial. Explicar el que fas, i poder trobar allò que et fa falta dins del mateix ecosistema territorial del qual formes part. 

Els serveis i recursos que es podran trobar a berguedaimpulsa.cat són principalment materials gràfics i eines de coneixement, formació especialitzada i reaprenentatge, directori de serveis i contactes relacionals, fòrum participatiu i accions de difusió. Complementàriament, també es desenvoluparan un seguit de jornades de dinamització i treball en xarxa per la cooperació empresarial i altres activitats presencials que fomentin la materialització de les noves iniciatives i projectes.