Berga enderrocarà l’edifici del carrer Verdaguer en els pròxims mesos

És de titularitat privada, però està en estat ruïnós, representa un perill per a la població i la propietat no se n'ha fet càrrec

L’Ajuntament de Berga inicia l’adjudicació de les obres d’enderroc de l’edifici del carrer Verdaguer, número 17. Fa temps que està sentenciat a anar a terra, però la propietat la propietat no se n’ha fet càrrec, i ara l’Ajuntament haurà d’assumir l’enderroc de forma subsidiària per garantir la seguretat ciutadana. S’hi destinaran 79.565,29 euros (IVA inclòs).

L’edifici consta d’una planta baixa, dos pisos i golfes, amb façanes que donen al carrer Verdaguer i a la ronda Moreta. Ara les obres surten a concurs i es preveu que, quan s’hagin adjudicat, s’allarguin uns dos mesos. Tot plegat comportarà afectacions al a circulació pel carrer Verdaguer i també a la ronda Moreta, on caldrà tallar un carril durant moments puntuals de l’actuació per motius de seguretat.

El regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, ha explicat a l’Aquí Berguedà que és un primer pas al qual s’ha vist obligat l’Ajuntament, davant l’incompliment per part de la propietat. Més endavant, caldrà veure què passa amb el solar que quedarà on ara hi ha l’edifici. D’entrada, quedarà tancat pel mur que ja hi ha a la cara que toca a la ronda Moreta i un que s’alçarà a la cara que dona al Verdaguer.

Ofertes fins l’11 d’abril a les 23.59 h

Els interessats en concórrer al concurs poden presentar les ofertes durant 10 dies hàbils a partir de la publicació al perfil del contractant, fins a les 23:59 h del dimarts, 11 d’abril. Les empreses licitadores hauran d’acreditar la seva solvència econòmica, tècnica i professional per optar a la contractació del projecte.

X