La Berga-Rasos-Berga celebrarà 25 anys amb una gran festa de tarda-nit a la plaça de Sant Pere

Serà el 29 d'abril i serà la primera vegada en les vint-i-cinc edicions de la prova en què es disputa en horari de tarda i no matinal

Festa grossa a l’horitzó pròxim per celebrar els 25 anys de la Berga-Rasos-Berga. El Club Esquí Berguedà sacseja la prova excepcionalment i la converteix en una jornada de tarda-nit i, a més, trasllada el punt neuràlgic a la plaça de Sant Pere per convertir-la en una gran festa. Serà el 29 d’abril i serà la primera vegada en les vint-i-cinc edicions de la prova en què es disputa en horari de tarda i no matinal.

El que continua intacte són les modalitats de les proves. Hi haurà la clàssica Berga-Rasos-Berga, de 27 quilòmetres; la Berga-Queralt-Berga, de 13 quilòmetres; i l’icònic Descens Xavi Batriu, des del Refugi dels Rasos fins a la plaça de Sant Pere de Berga. En total, totes les proves comptaran amb uns 300 participants i uns 150 voluntaris que ajudaran en temes logístics a fer-ho possible.

Precisament, Clàudia Sabata, la presidenta del CEB, s’ha desfet en elogis cap a aquestes persones que de manera altruista s’impliquen en el desenvolupament de la cursa: “Sense ells res d’això seria possible”. Sabata ha esperonat la gent a acostar-se a la plaça de Sant Pere i la plaça Doctor Saló durant la jornada del dia 29 i ha assegurat que serà un pol de moviment i d’activitats des de primera hora de la tarda fins a la matinada.

Música, gastronomia i barra de begudes

A la plaça de Sant Pere i la plaça Doctor Saló hi haurà l’arribada de la prova i tota mena d’ingredients per animar la festa. Hi haurà speakers, música a càrrec de punxa-discos, un concert de versions a partir de les 10 del vespre amb el grup Sicuta i un final de festa amb els PDs locals Anís i Moscatell. A la mateixa zona, els Castellers de Berga muntaran una barra on serviran begudes durant tota la tarda i la nit i la unió de botiguers Bergacomercial oferirà sopar. Tot plegat, amb la idea que la plaça esdevingui un pol d’atracció de públic per als corredors que vagin arribant.

La unió de botiguers també ha posat el seu gra de sorra a la bossa del corredor, és a dir, el paquet d’obsequis que es regala al participant. Els obsequis seran, com sempre, cortesia dels patrocinadors, però la bossa on van serà de roba, confeccionada des de Bergacomercial.

Cintes reutilitzables i un mapa per participant

Una altra novetat organitzativa d’aquesta edició són les cintes de marcatge reutilitzables, que aporta el Consell Comarcal. S’estrenaran durant la BRB, són de color rosa viu perquè els participants les vegin amb facilitat, i se’n posaran unes 1.200 per tot el recorregut. Després del recorregut es retiraran i es podran utilitzar per a altres competicions, amb tot l’estalvi de recursos que això suposarà. El Consell també ha editat 450 exemplars d’un mapa amb el recorregut de les tres modalitats de la cursa i es lliurarà als participants. A banda, l’ens distribuirà contenidors de diferents fraccions de residus que s’ubicaran en punts de la plaça de Sant Pere i la Doctor Saló.

“D’una caminada a una cursa gairebé a contrarellotge”

L’alcalde de Berga, Ivan Sànchez, ha felicitat l’entitat per l’efemèride i ha recordat “les persones que van fer possible que la BRB naixés, així com totes les persones que han participat en la prova al llarg d’aquests 25 anys, al principi amb un format de caminada o passejada i, posteriorment, amb una cursa gairebé a contrarellotge”. L’alcalde també ha volgut destacar la vessant cultural de l’entitat esportiva impulsant “sortides i xerrades per reivindicar la comarca. Això fa que sigui una entitat transversal”.

Tota la informació de la prova es pot consultar AQUÍ