La llista del PP a Berga, plena de candidats d’Almeria

Només una candidata, Marta Torramorell, té vinculació amb el Berguedà; hi ha vuit candidats d'Almeria i una de Còrdova, i tanca la llista el secretari d'Acció Electoral del PP a Génova

Presentació de la llista del PP a Fiñana (Almeria), fa quatre anys. El número 2 d'aleshores al municipi va de 5 a Berga, ara. PP FIÑANA

La llista del PP a Berga, l’única del partit a la comarca, té vuit candidats d’Almeria –dos càrrecs de confiança i un regidor en actiu– i una de Còrdova. Tanca la llista David Parry, actual secretari d’Acció Electoral del PP a Génova, i també en forma part la cap d’afiliacions del partit. 

Només una candidata, Marta Torramorell, té vinculació amb el Berguedà, ha format part de les candidatures del PP a Berga en eleccions anteriors, i va arribar a ser cap de llista a Olvan el 2015, tot i que no va ser escollida. 

El número 1, Xavier Serrahima, es va presentar a Tavertet (Osona), on va treure dos vots el 2015 i un de sol el 2019. Va arribar a prendre possessió com a regidor, però no va tornar a posar els peus a l’Ajuntament. 

Regidors i càrrecs públics d’Almeria

Ara el PP li ha col·locat per darrere militants, simpatitzants i càrrecs públics, la majoria de l’àrea d’Almeria. La número 2, Raquel Ramos Mateos, és assessora del grup municipal del PP a l’Ajuntament d’Almeria. Cobra 77.850 euros l’any. La número 10, Elena de Ossorno, també treballa pel grup popular a Almeria, en un rang inferior, amb un sou de 62.050 euros, i fa vint anys en va arribar a ser regidora. 

El 5, Rafael Moisés Portero Ruiz, és regidor del PP a Fiñana, un poble d’uns 2.000 habitants d’Almeria. El 2019 es va presentar com a 2 de la llista popular al municipi i fa dos anys va ser ratificat com a president local del partit. El 7, Rafael Salvador Montoya, va ser regidor d’Obres a l’Ajuntament de Níjar. Samuel Sánchez Fernández, l’11, va ser candidat el 2019 a l’Ajuntament de Pulpí, també a Almeria. I la número 14, Macarena Garcia Cabello, forma part de la junta local del PP de Montilla, una ciutat de 23.000 habitants de Còrdova.

Rafael Moisès Portero, regidor a l’Ajuntament de Fiñana, és el 5 del PP per Berga.

Militants i simpatitzants del PP d’Andalusia i Múrcia

Hi ha altres noms de la llista que no ostenten càrrecs públics, però també són militants o simpatitzants del PP a Almeria o en zones pròximes. 

Juan José Padilla, número 6, és soci d’un despatx d’advocats d’Almeria, i advocat esportiu de la Unión Deportiva Almería, el principal club de futbol de la ciutat. Ángeles Tristán López, número 8, és veïna de Níjar. I José Andrés Soriano, número 12, fa més de 30 anys que té una empresa a Almeria. 

Dos alts càrrecs de Génova i un de la Diputació de Barcelona

La número 13 per Berga és Maria Aguilera. És la responsable del departament d’afiliacions al partit a Espanya des del 2018, però fa 13 anys i mig que treballa pel partit. Entre d’altres, ha passat pel gabinet de José María Aznar.

El 15, Emiliano Jiménez, és assessor del PP a la Diputació de Barcelona i ha passat per diferents càrrecs orgànics del partit a Catalunya des de finals dels 80.

I tanca la llista per Berga David Parry, a qui el president del PP a Espanya, Alberto Núñez Feijoó, va nomenar secretari d’Acció Electoral fa dos mesos. De la seva àrea en depenen aspectes com les campanyes, els actes públics i el màrqueting del PP en aquestes eleccions. Abans, Parry havia estat coordinador de premsa del partit i havia treballat més de 20 anys en departaments de comunicació i actes públics de la formació.

El sentit de les llistes fantasma

La llista del PP de Berga compleix tots els paràmetres de les llistes fantasma. Quan un partit decideix presentar una candidatura amb persones de fora del municipi, sap que difícilment obtindrà grans resultats. Però els vots que obtingui el PP a Berga, encara que siguin pocs, se sumen als que el partit obté en altres llocs per, així, optar a cadires comarcals o provincials.

Pel que fa al Consell Comarcal, el PP s’ho juga tot a Berga, ja que no ha aconseguit fer llista enlloc més del Berguedà i, per tant, no pot xuclar de cap altra via. Ara bé, els vots de Berga sí que poden arribar a ser determinants pel partit per aconseguir una cadira més o una menys a la Diputació de Barcelona, ja que se sumaran als dels populars en altres ciutats de la província.

X