Dos anys de Berga Residencial: la residència del Vall bufa espelmes en una jornada festiva i de portes obertes

La residència i centre de dia de la plaça Cim d'Estela de Berga ha celebrat el segon aniversari amb una jornada d'activitats i portes obertes, i amb l'exposició d'uns números que confirmen l'èxit del projecte

Cap de setmana de celebració a Berga Residencial. La residència de la plaça Cim d’Estela, a tocar del Vall, va obrir el 19 d’abril del 2021, i ara -tal com va fer l’any passat- ha organitzat una jornada festiva per bufar espelmes, aquest dissabte.

Els usuaris de la residència i el centre de dia van participar en una gimcana durant el matí que ells mateixos havien preparat. També es va aprofitar per fer una jornada de portes obertes, tant al matí com a la tarda, per tal que qui volgués, pogués entrar al recinte i veure’n les instal·lacions. Al migdia els usuaris van dinar plegats, van brindar amb cava i van menjar el pastís d’aniversari. A la tarda es van tornar a obrir portes i la jornada va cloure amb un ball.

Números que confirmen que el centre era una necessitat

La gerent de Berga Residencial, Sara Malé, ha destacat que celebra el segon aniversari satisfeta amb el creixement del centre i amb els números que presenta. Hi ha lloc per 99 places de residència i 21 de centre de dia, i actualment l’ocupació és del 85%. I, de fet, la previsió és que es pugui arribar al 100% aquest mateix 2023, a finals d’any. Tot plegat fa que actualment el projecte doni feina a 47 persones.

Malé celebra que “la majoria de gent que ve a la residència és pel boca-orella“. Això els dona la seguretat i el convenciment que estan fent les coses bé, i també “una certa garantia que anirà entrant gent”. A més, la gerent destaca que “el fet de ser una residència interurbana dona molt benefici als residents perquè els permet interactuar amb la ciutat i no se senten desplaçats”.

A banda, les bones xifres d’ocupació confirmen el que ja preveien els promotors del centre abans d’obrir: calia cobrir una mancança de comarca. “Vam estudiar-ho. La ràtio de gent demandant i de llits a la comarca era molt baixa. Hi havia una mancança important i el temps ens ha donat la raó”, explica Malé. I ara assegura que l’objectiu no és altre que “continuar donant un servei integral, centrat al màxim en la persona, i millorant tant com sigui possible uns serveis que ja tenen una molt bona acceptació”.

X