Carles Campuzano: “Avui, amb La Patum de La Llar, fem visible la realitat de la discapacitat”

El conseller de Drets Socials de la Generalitat viu La Patum de La Llar des del balcó de l'Ajuntament, amb l'alcalde de Berga i la presidenta de la Fundació.

El conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano, ha estat al balcó de l’Ajuntament de Berga per presenciar la Patum de La Llar. Fa 45 anys que se celebra la festa, però aquest cop s’ha fet a la plaça de Sant Pere per celebrar el 50è aniversari de l’escola. I el conseller no s’ho ha volgut perdre.

Abans de l’inici dels salts -que, per cert- han començat mitja hora tard per la pluja- Campuzano ha atès els mitjans de comunicació, al costat de l’alcalde, Ivan Sànchez, i la presidenta de la Fundació La Llar, Cecília Camprubí. El conseller ha reivindicat la importància de La Patum de La Llar: “Té una enorme càrrega simbòlica perquè estem construint una societat inclusiva que garanteixi drets als nostres ciutadans”. I ha afegit que “la mesura moral d’una societat té molt a veure amb com és capaç de tractar les persones amb discapacitat intel·lectual, amb discapacitat física, amb problemes de salut mental… Perquè molt sovint són les persones menys visibles”.

Campuzano també ha recordat que durant la pandèmia tots aquests col·lectius “van patir una gran invisibilitat” i “avui, amb aquest acte, fem visible la realitat de la discapacitat, i ho necessitem”.

X