Gespa del camp de futbol de Berga: l’Ajuntament treu les obres a concurs

Gespa artificial del camp de futbol del CE Berga

Després d’anys d’espera, l’Ajuntament de Berga ha convocat finalment el concurs públic per renovar la gespa artificial del camp de futbol. El pressupost és de 329.491 euros.

El contracte inclou el manteniment de la gespa durant quatre anys. Contempla que l’empresa adjudicatària renovi també la il·luminació del camp amb 12 llums LED, i canviï les banquetes i les porteries. També inclou porteries plegables de futbol 7 per als entrenaments i per al futbol base. La gespa serà “de darrera generació”, s’estendrà per gairebé 7.000 m2 i podrà tenir el segell de qualitat de la FIFA.

Obres per Nadal

L’Ajuntament espera que les empreses interessades a fer les obres s’hi apuntin abans del 10 de setembre, i la gespa s’instal·larà per Nadal, aprofitant l’aturada de la competició. Els treballs duraran com a màxim sis setmanes.

Entre la Puríssima i el gener, aquest any, només hi ha partits el cap de setmana del 16 i el 17 de desembre, i el CE Berga haurà de demanar de jugar-los fora de casa.

“És un fet habitual en clubs que tenen les instal·lacions en obres i no ens han posat cap problema”, ha explicat a l’Aquí Berguedà el regidor d’Esports sortint, Isaac Santiago. A partir d’ara li agafa el relleu Roser Rifà.

Pel que fa als entrenaments, per preparar la setmana forçosa de partits fora de casa, l’Ajuntament s’ha compromès a fer les gestions que calgui al costat del club perquè els equips puguin exercitar-se en un municipi veí.

Estira-i-arronsa polític

Els dos grups de l’oposició a l’Ajuntament de Berga durant el mandat passat, Junts i el PSC, van exigir a l’equip de govern que reservés els diners per fer les obres als pressupostos del 2022 i del 2023, com una actuació prioritària.

Finalment, l’equip de govern va guardar per a aquest any una partida de 30.000 euros, cosa que el club va celebrar: “Tot esforç té la seva recompensa”, va dir el CE Berga en un tuit. La resta, fins als més de 300.000 euros que costaran les obres, s’aniran pagant any a any.

La gespa artificial es va instal·lar al camp de futbol de Berga l’any 2007. En quinze anys, s’ha anat fent malbé, ara es troba en “mal estat” i “no permet desenvolupar l’activitat esportiva en les millors condicions”.

Ara falta el camp annex

El club sempre ha expressat que, per a ells, el més urgent és construir un camp annex de futbol 7. Necessiten un espai més d’entrenament per als més de 20 equips i 300 jugadors que tenen: “No hi cabem i tenim molts problemes per poder fer entrenaments de qualitat”, expressa el president del CE Berga, Joan Noguera.

L’Ajuntament ha intentat que fos així i, de fet, va començar abans els tràmits per al camp de futbol 7, però al final ha hagut de girar el pla perquè l’annex no està a punt. Falta afinar el projecte i el més important, els diners. El govern confia que arribin de la Generalitat i que es pugui fer durant el 2024.

X