Junts per Berga posa preu al ‘sí’ al pressupost i pressiona pel camp de futbol i el mercat municipal

El principal grup de l'oposició veu aquestes accions com un punt de partida per iniciar les negociacions amb el govern. De moment, no hi ha data per aprovar el nou pressupost.

14 propostes i una quinzena recollida a proposta de l’associació de veïns. És el preu que Junts per Berga posa al seu ‘sí’ al pressupost 2023. El principal grup de l’oposició veu aquestes accions com un punt de partida per iniciar les negociacions amb el govern, després que l’executiu hagi demanat als partits opositors que els facin arribar les seves peticions abans de portar el pressupost a votació al ple. De moment, això sí, no hi ha data per al ple.

El regidor Ramon Caballé, l’alcaldable del partit per a les pròximes municipals, ha presentat la carta al Reis que fa el grup i ha matisat que seran flexibles a l’hora de negociar: “Podem parlar de les xifres, però volem que el pressupost reflecteixi la nostra visió a través d’aquestes accions”.

El partit ha dividit les propostes en blocs. N’hi ha quatre que continuen posant sobre la taula perquè s’arrosseguen del pressupost passat. Són l’augment de la il·luminació en les zones més fosques de Sant Francesc i les Estaselles (40.000 euros), l’enderrocament de la casa del carrer Verdaguer (70.000 euros), la instal·lació de plaques solars al pavelló i l’escola de música (200.000 euros) i que es mantinguin les partides cap a la UBIC, la Penya Boletaire i els Castellers (ja van aconseguir incrementar-les en el pressupost passat).

Un segon bloc es refereix a propostes noves. Aquí destaca la petició de reservar 270.000 euros per a la renovació de la gespa del camp de futbol i per altres equipaments. També demanen destinar 150.000 euros al projecte d’abastament d’aigua a Queralt i 80.000 euros per millorar l’acústica del Teatre Municipal. Altres accions importants d’aquest bloc són la creació d’una cartellera digital única d’activitats culturals i esportives (15.000 euros/any), un estudi per crear una planta de valoració de residus de la fracció orgànica (40.000 euros), la creació de l’espai de dol perinatal al cementiri (7.000 euros), augmentar la partida per actuar en parcs infantils (20.000 euros), encarregar un estudi sobre els passos de vianants que cal millorar i incrementar la partida per eliminar barreres (25.000 euros/any) i augmentar la partida cap a les associacions esportives per garantir el finançament de la Portal Attack (CEB) i del torneig de Futbol-7 que organitzar el CE Berga (30.000 euros).

La quinzena acció: una bateria de peticions de les associacions de veïns

Junts també ha optat per incloure en les seves propostes una bateria d’accions que les associacions de veïns els han fet arribar. Són aquestes:

  • Repintar els passos de vianants de manera generalitzada.
  • Il·luminació dels passos de vianants i del Camí del Parany.
  • Renovar els diversos miralls de seguretat per a trànsit rodat
  • Millorar o instal·lar en els casos que sigui necessari, la senyalització vertical dels aparcaments amb persones amb mobilitat reduïda.
  • Millorar la senyalització vertical i horitzontal de la rotonda del capdamunt de la Rasa del Canyet i Ronda Moreta.
  • Instal·lar un sistema sonor els semàfors de la carretera de Sant Fruitós i de la Ronda Moreta.
  • Instal·lar diversos passos de vianants amb ressalt a les següents ubicacions: Carretera de Sant Fruitós-Hotel Berga Parc, Santa Joaquima de Vedruna i Carrer 11 de Setembre, Plaça Mossèn Armengou
  • Neteja general de les parcel·les municipals en propietat de l’ajuntament.
  • Soterrament de línia elèctrica del carrer Pere III.
  • Instal·lar una tanca de fusta pel parc de la pujada de Santa Joaquima de Vedruna
X