El Bisbat confirma la mort de l’exrector de Berga desaparegut a la Vall de Lord

Les proves d'anàlisi d'ADN han confirmat que el cadàver trobat el mes de març a la Llosa del Cavall era el de Mn. Xavier

El Bisbat de Solsona ha confirmat de forma oficial aquesta setmana la mort de Mn. Xavier Castelló. L’exrector de Berga, de 78 anys, va desaparèixer al Santuari de la Mare de Déu de Lord, a Sant Llorenç de Morunys, ara fa pràcticament un any, el 17 de novembre del 2022. El passat mes de març, uns pescadors van trobar un cos sense vida al pantà de la Llosa del Cavall i tot i que els Mossos d’Esquadra van veure des de l’inici que es tractava del cadàver del mossèn, no s’ha confirmat fins ara.

Les proves d’anàlisi d’ADN han provat el que tothom s’esperava, el cos trobat al pantà de La Llosa del Cavall és el de Castelló. Davant dels fets, la família i el Bisbe Francesc han acordat celebrar una Missa en memòria de Mn. Xavier a l’església parroquial de Mollerussa, el dia 25 de novembre a les 12 del migdia.

Amb passat a Berga

Castelló va ser rector de Berga fa uns vint anys, a principis de segle, després d’agafar el relleu a l’històric rector Xavier Claramunt, que va ser a la capital del Berguedà des de finals dels 70. Castelló va ser rector de Berga uns quatre anys, però el 2017 hi va tornar procedent de la parròquia de Balsareny. En aquesta última etapa, Castelló no era rector, sinó que donava un cop de mà a la parròquia. Ara fa uns mesos que vivia al seminari de Solsona.

X