Sant Jaume de Frontanyà, sense cobertura tot un cap de setmana per tercer cop en un mes

Una nova incidència a l'antena de Puigdon, a Alpens, ha deixat el municipi sense connexió durant tot el cap de setmana. L'avaria va aparèixer dissabte i no es va resoldre fins dilluns al migdia.

Vista aèria de Sant Jaume de Frontanyà. GEMMA ALEMÁN / ACN

Per tercer cop en poc més d’un mes, Sant Jaume de Frontanyà ha quedat sense cobertura mòbil ni connexió a internet. Una nova incidència a l’antena de Puigdon, a Alpens, ha deixat el municipi sense connexió durant tot el cap de setmana. L’avaria va aparèixer dissabte i no es va resoldre fins dilluns al migdia, i va afectar tant al nucli urbà del poble com a les cases disseminades.

L’alcalde, Manel Anselmo, ha explicat a l’Aquí Berguedà que la companyia, Movistar, no els dona explicacions i veu “molt estrany i incomprensible” que totes les incidències hagin estat en cap de setmana.

La companyia triga a resoldre-ho perquè no hi ha “un avís massiu”

El mateix alcalde ha enviat en les últimes hores un correu a la companyia alertant de la nova incidència i la resposta l’ha deixat encara més sorprès: Movistar diu que no ha detectat cap “avís massiu” a la zona. Sant Jaume és el segon municipi més petit del país, hi ha menys de 30 persones empadronades, i això fa que l’afectació pel que fa a famílies sigui molt menor que si passa en una ciutat. Però és que, a més, la companyia ha dit a l’Ajuntament que no havia rebut cap avís, malgrat que els veïns asseguren que ho han alertat durant tot el cap de setmana.

Una situació kafkiana

Quan hi ha una incidència com la d’aquest cap de setmana, gairebé tot Sant Jaume queda incomunicat. Només hi ha quatre o cinc línies fixes particulars que continuen funcionant i que són l’única via per comunicar-se amb l’exterior.

En altres avaries, l’Ajuntament també ha servit com a pla d’emergència per comunicar-se. L’edifici municipal funciona a través d’una altra operadora, Vodafone, i això sol permetre-li esquivar les incidències. Però aquesta vegada un problema intern a l’Ajuntament també ho ha impedit: fa setmanes que tampoc hi arriba la connexió.

Tot plegat ha obligat diversos veïns a allunyar-se del poble per trobar cobertura. L’alcalde afegeix que, al poble, hi viu gent gran i que “no sempre és tan fàcil avisar de les avaries”. La infraestructura per donar cobertura al poble fa anys que és molt rudimentària i Anselmo demana que s’hi posi remei, amb una solució definitiva i que eviti nous episodis.

X