Els Pastorets de l’Ametlla de Merola canvien una quinzena de personatges i anuncien una funció a teló obert

La funció a teló obert permetrà veure tot el que passa a l'escenari entre escena i escena. L'última vegada que es va fer va ser fa sis anys, la nit abans que La Grossa toqués a l'Ametlla.

Presentada una nova temporada dels Pastorets a l’Ametlla de Merola. I ja en van 145. Els sis directors de la funció han comparegut en bloc davant els mitjans de comunicació per anunciar canvis importants en les representacions d’aquest Nadal. El més important és que una quinzena de papers els interpretaran persones que no ho han fet mai (perquè s’estrenen a l’entramat o bé perquè abans feien altres papers).

Sobre aquesta renovació, els directors han explicat que a principi de temporada van fer unes proves per intentar atraure nous actors i actrius, i en van quedar gratament satisfets per l’acollida que van tenir i pel nivell dels aspirants. En total, entre nous membres de la funció i canvis de papers, la posada en escena dels Pastorets mobilitzarà més de 150 persones i les entrades per presenciar les quatre representacions que faran aquest Nadal ja s’han posat a la venda. Per a cadascuna de les funcions, hi ha unes 300 entrades disponibles.

Una funció a teló obert

Aquest Nadal, a més, el Teatre de l’Ametlla viurà una nova funció a teló obert. És a dir, una representació en què el teló no es tancarà entre escena i escena i, per tant, en què s’hi veuran els membres de la funció canviant els decorats. Els directors han explicat que el sistema és senzill: a tocar de l’escenari hi haurà una sèrie de llums que seran vermells mentre es canvien els decorats per avisar el públic que allò no forma part del fil de l’obra. “És una manera de donar visibilitat a les moltes persones que hi ha darrere el teló en una funció i que gairebé sempre fan una feina que no es veu”, han reivindicat.

La funció a teló obert serà el 30 de desembre a les 6 de la tarda. L’última vegada que se’n va fer una va ser el 2017, la nit abans que La Grossa toqués a l’Ametlla de Merola, en un dia més que recordat pels veïns ametllans. Abans ja se n’havien fet altres: “No és un format del qual se’n pugui abusar, però sí que és divertit i notem que agrada tant al públic com a la gent dels Pastorets”.

Horaris i dates de les representacions

Més enllà del dia a teló obert, els Pastorets de l’Ametlla actuaran tres dies més. L’estrena serà el 26 de desembre, per Sant Esteve, a les 6 de la tarda. També hi haurà funció l’endemà del dia de Reis, el 7 de gener, a les 5 de la tarda; i el diumenge següent, 14 de gener, també a les 5 de la tarda.

Les entrades estan disponibles al lloc web dels pastorets.

“Posar les coses a lloc” per afrontar grans reptes de futur

Els directors —Guillem Obradors, Mònica Garcia, Pol Escudé, Carles Picado, Albert Sanz i Anna Martínez— han afirmat que l’objectiu principal d’aquest Nadal és consagrar els canvis que han impulsat i “que tot es posi a lloc”. A partir d’aquí, es plantejaran reptes més grans de cara a futures edicions, com escurçar una funció que ara mateix ronda les tres hores i renovar la banda sonora de la representació, que va ser gravada fa molts anys.