En Comú Podem reclamarà a la Generalitat mesures “immediates” perquè l’Ajuntament de Berga gestioni la Residència Sant Bernabé

Els comuns entraran una moció al ple del Parlament que es debatrà la setmana vinent i confien que s'aprovarà perquè "no s'entendria que els partits que governen la ciutat i també els qui són a l'oposició, no hi estiguin a favor".

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, ha entrat la moció que parla de la Residència Sant Bernabé. MARTA SIERRA (ACN)

En Comú Podem porta la gestió de la Residència Sant Bernabé a debat al ple del Parlament de Catalunya. Els comuns han entrat una moció que es debatrà la setmana vinent, en dia i hora encara per concretar, en el si del Parlament.

La moció compta amb una bateria de punts relacionats amb carteres de l’àrea de Drets Socials i un d’ells, el 9, diu: “Facilitar amb immediatesa les actuacions que permetin a l’Ajuntament de Berga mantenir la gestió directa, 100% pública, a la Residència Sant Bernabé de Berga, i resoldre la situació organitzativa, que està repercutint en les persones residents i que, com denuncien les famílies i representants de les treballadores, ve derivada dels problemes de gestió i la manca d’inversions acumulada”.

Segons el partit, la moció també busca “la millora i dignificació de les condicions laborals de les treballadores del sector de residències i centres de dia i la revisió o supressió del copagament”.

Optimisme de cara al resultat de la votació

En Comú Podem no dubta que la moció tirarà endavant al Parlament, ja que —diuen— “no s’entendria que els partits que governen la ciutat i també els qui són a l’oposició, no hi estiguin a favor”. També remarquen que esperen el compromís de la majoria amb la residència “i especialment d’ERC que, a més de Berga, governa el Departament responsable de residències; i el de la CUP, que sempre ha defensat sense embuts la gestió pública”.