Bus Berguedà-Barcelona: l’abonament de 10 viatges puja aquest dilluns fins als 31,65 euros

El pack Berguedà-Barcelona puja de cop 5 euros, un 19%, però continua lluny del que valia el 2022, sense descompte

Autobús d'ALSA a l'estació del Nord de Barcelona
Autobús d'ALSA a l'estació del Nord de Barcelona

Aquest dilluns entren en vigor les noves tarifes de l’Autoritat del Transport Metropolità per al 2024. L’abonament més utilitzat a la comarca, el Pack Berguedà-Barcelona de deu viatges s’encareix 5 euros i ara en costarà 31,65. L’increment és gairebé del 19%, molt per sobre de l’increment mitjà dels títols de transport a Catalunya, que és el 6,75%.

Com que l’abonament manté el descompte del 50%, que financen el govern espanyol i la Generalitat, continua sortint molt més barat que el 2022, quan costava més de 53,25 euros.

El Pack Berguedà-Bages, també de 10 viatges, puja 3,25 euros, i ara en costarà 20,90.

Els títols comprats fins el diumenge 14 de gener, amb el preu antic, es podran fer servir fins el 30 d’abril: les persones que tinguin a la targeta viatges per fer els hauran de gastar abans d’aquell dia.

A l’espera de la T-Mobilitat

El Pack Berguedà-Barcelona inclou deu viatges en autobús des de qualsevol parada de la comarca fins a la capital, i inclou també una T-Casual d’una zona (10 viatges), que es pot fer servir per moure’s en bus, metro i ferrocarrils per Barcelona i rodalies.

Encara no hi ha data per a la implantació del sistema de T-Mobilitat, que la Generalitat havia anunciat per al 2023 i va posposar fins a principis del 2024. Quan tots els autobusos d’ALSA tinguin les màquines instal·lades, la línia Berguedà-Barcelona passarà a a formar part de debò del sistema de transport integrat de Catalunya. Des del Berguedà, ho han reclamat ajuntaments i el Consell insistentment.

La T-Jove encara no arriba al Berguedà

Els que més ho esperen són els titular de la T-Jove. Els joves fins a 30 anys poden comprar un títol que costa 42,70 cada tres mesos, i que permet moure’s sense limitacions per les sis corones del transport integrat (és a dir, fins a Navàs). Ara, han de comprar a banda el Pack Berguedà-Barcelona, i quan el sistema estigui instal·lat als autobusos, ja no els farà falta.

El Berguedà i el Ripollès són les dues úniques comarques que disposen d’un pack de 10 viatges especial, i totes dues estan a l’espera dels canvis que pugui suposar l’arribada de la T-Mobilitat.