Junts per Berga demana més recursos per combatre la multireincidència a la ciutat

El grup municipal presenta una moció al ple de març on reclama "recursos necessaris" per combatre la multireincidència i assenyala que els jutjats estan "sobrecarregats" i no poden gestionar els casos adequadament.

Regidors de Junts per Berga, en una roda de premsa. MARC CANTURRI

Moviment polític a Berga per reforçar la lluita contra la multireincidència delictiva. El grup municipal de Junts per Berga presentarà una moció al ple ordinari d’aquest dijous, 7 de març, per forçar un posicionament que pressioni el govern de la Generalitat perquè posi més recursos per gestionar els casos de multireincidència.

La moció manifesta “la necessitat de procedir a la reforma i adaptació del Codi Penal i la Llei Orgànica d’enjudiciament criminal per tal de fer front al fenomen de la multireincidència i la inseguretat ciutadana que comporta”. Asseguren que tot plegat desemboca en “problemes estructurals de ciutat” i s’exigeix al govern de la Generalitat que elabori “amb la màxima celeritat” un estudi sobre els jutjats de Catalunya, que “degut a la sobrecàrrega d’actuacions que pateixen han de fer front a retards que impossibiliten la gestió de la multireincidència adequadament”.

La moció també demana que “es dotin els recursos necessaris per a la seguretat dels ciutadans però també per als cossos policials per al desenvolupament de les seves tasques”.

La sisena preocupació de la ciutadania

Junts per Berga exposa en els arguments de la moció que la multireincidència és “una pràctica que ha anat en augment als últims temps i que se situa en la sisena preocupació de la ciutadania de Catalunya, segons el baròmetre d’opinió del Centre d’Estudis d’Opinió”.

I afegeixen que “a Berga la situació ha anat en la mateixa línia que a la resta de Catalunya”. En aquest sentit, exposen que “a la ciutat cada vegada s’hi produeixen més fets vandàlics i les mostres d’incivisme van en augment, concentrats sobretot en el centre històric de Berga i també els robatoris en cases disseminades de les urbanitzacions”. A més, detallen que “s’hi sumen les ocupacions delinqüencials que comporten faltes greus de civisme, i que aquest any passat se’n van detectar més de 16″.