La Generalitat dóna llum verda a la bandera de Gironella

Gironella ja té bandera oficial. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya dóna avui conformitat a l’aprovació que va fer el ple de l’Ajuntament del municipi sobre la bandera ara fa uns mesos.
Fins ara Gironella tenia escut però no bandera reconeguda de forma oficial, motiu pel qual es van iniciar els tràmits per tal de tenir-ne. La bandera de Gironella té el fons gros amb una aspa vermella i tres pinyes verd fosc. Ve a ser el mateix que l’escut de la vila, tot i que a la part superior de l’escut hi ha una corona que en canvi, no apareix a la bandera que s’ha aprovat.
Un cop la Generalitat ha donat el seu vistiplau a la bandera de Gironella, l’Ajuntament n’encarregarà l’elaboració. La intenció del consistori és que es pugui estrenar el mes d’agost en el marc de la festa major.

X