Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Exdirectius de Fecsa insisteixen que la línia d’Aguilar de Segarra, on van començar els incendis del 98, no va rebre cap sanció

Continua el judici pels focs que l’any 1998 van cremar unes 27.000 hectàrees al Bages i al Berguedà. En la sessió d’aquest divendres del judici, han declarat exresponsables de la companyia Fecsa.
L’actual president del Consell d’Administració d’Endesa, Manuel Pizarro, ha explicat que va entrar a presidir el Consell d’Administració de la companyia l’any 2002 i que, per tant, no sap res del foc que va començar a Aguilar de Segarra, l’estiu del 1998. Segons ha dit, no sap en quina situació estava la línia elèctrica, que les acusacions particulars consideren la responsable de l’inici del foc.
En el judici també ha declarat el vicepresident de Fecsa a l’època dels focs, Joan Rossell. Ha assegurat la prioritat per mantenir les línies elèctriques en bon estat, i per tant ha insistit que no és cert que es trobés deteriorada. Sobre les denuncies dels agents rurals, l’exvicepresident de Fecsa ha dit que davant de qualsevol irregularitat que se’ls comunicava es posaven en marxa els mecanismes necessàries per resoldre-la. L’exvicepresident de Fecsa ha reconegut que ‘no era habitual’ que els agents rurals alertessin sobre la proximitat de la vegetació a les línies, i que tampoc ho eren les denúncies de la línia d’alta tensió d’Aguilar de Segarra; però ho ha justificat dient que és difícil controlar diàriament totes les línies.
Miquel Vila, exdirector general de Fecsa l’any 1998, ha recordat en la seva declaració que cap d’aquestes denúncies presentades pels agents rurals ha comportat una sanció per part de l’administració, a banda d’assegurar que no té coneixement que la línia tingués alguna denúncia per incendi.
L’Audiència de Barcelona jutja des de fa quinze dies dos veïns de Puig-Reig, Josep Maria F.B. i Josep Maria P.O. La fiscalia els acusa de provocar set incendis al Bages i el Berguedà el juliol del 1998. Demana per a cadascun 18 anys de presó i 18.000 euros de multa. Les acusacions particulars consideren que la causa d’aquest foc va ser el mal estat de la xarxa elèctrica. Per això, imputen als responsables de Fecsa de la Catalunya central, Agustin L.R. i Francesc A.L., per un delicte d’incendi per imprudència greu; demanen dos anys de presó per a cadascú; i que la companyia elèctrica pagui les indemnitzacions provocades pels danys causats.
El judici continuarà dimecres amb l’inici de les proves pericials i la declaració de diversos tècnics.

Comentaris