General

Berga innova amb una eina per informar, promocionar la ciutat, i donar servei per mitjà del telèfon mòbil

Si disposeu d’un telèfon mòbil amb Bluetooth podreu gaudir ben aviat de diferents avantatges. Els berguedans i també persones que visitin la ciutat de Berga podreu rebre informació sobre llocs d’interès, agenda d’activitats, notícies locals i centres d’oci, entre d’altres gràcies al projecte Wilico. És un nou canal de comunicació de Berga que disposa de múltiples aplicacions, pot ser des d’una eina de promoció turística per facilitar tota l’oferta de cultura i d’oci fins a un servei d’informació d’horaris de transport públic, museus i també borsa de treball.
És un sistema molt innovador, i de fet Berga serà una de les ciutats pioneres pel que fa a aquest projecte Wilico. És una iniciativa que des del propi mòbil facilita l’accés informatiu i un sistema de promoció per part de les empreses del sector turístic. Segons l’alcalde de Berga, Juli Gendrau, és una eina per donar servei als ciutadans.
Per poder rebre la informació que facilita el projecte Wilico s’ha de tenir activat el Bluetooth del mòbil, ser a prop dels punts de connexió que hi haurà (al centre de la ciutat i a Queralt) i voler accedir a la informació que es facilitarà des de l’Ajuntament de Berga, per una banda, i des del Consorci de Formació i d’Iniciatives (el CFI) Cercs-Berguedà, per altra banda. És una tecnologia totalment gratuïta per tothom qui en faci ús.
El punt d’accés Wilico reconeix la majoria de les marques i models de telèfons Bluetooth que hi ha al mercat, permetent adaptar els continguts a les característiques de cada telèfon mòbil. Les aplicacions poden incloure text, vídeo, fotografies, mapes interactius, links a telèfons o pàgines web.
Wilico al Berguedà es completa amb l’impuls de crear un nou canal de comunicació entre les administracions i els ciudatans. El posaran en marxa l’Ajuntament de Berga i el CFI amb l’empresa Panòptic Produccions, que s’encarregarà del desplegament de la tecnologia. De moment, es farà a Berga i la intenció del Consorci és poder aplicar el Wilico a altres ajuntaments de la comarca.

Comentaris