Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Berga fa un nou acapte de sang, dissabte al Casal de la Gent Gran

Acapte de sang a Berga. Es farà aquest dissabte al Casal de la Gent Gran i des del Banc de Sang i Teixits. L’estat de les reserves de sang és ‘normal’, però s’acosta Setmana Santa i calen més donacions, ja que tradicionalment en època de vacances les donacions de sang baixen, tot i que l’activitat als hospitals és la mateixa o, fins i tot, més elevada.
Es fa una crida a la a la ciutadania perquè donin sang i d’aquesta manera s’eviti que les reserves quedin sota mínims. Kaled Khatib, responsable del Banc de Sang a la Catalunya Central, recorda, però, que el Berguedà té un alt índex de donants. Khatib destaca que mentre la mitjana de donacions a Catalunya és de 39 donants per cada 1.000 habitants, al Berguedà les donacions se situen al voltant dels 70 donants per 1.000 habitants. L’objectiu del Banc de Sang és assolir a Catalunya una mitjana de 45 donacions per cada 1.000 habitants, en el termini d’un o dos anys.
Un altre dels objectius d’aquests acaptes és aconseguir nous donants.
L’acapte a Berga serà dissabte, al Casal de la Gent Gran, de 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia i de 4 de la tarda a 8 del vespre. El Banc de Sang també recollirà noves donacions, el dissabte, dia 22, al càmping Berga Resort i el diumenge, 23, a Borredà.

Comentaris