PeuSA MAig 2020

General

La Generalitat concedeix 45.600 euros en subvencions per fer actuacions relacionades amb la neu al Berguedà

El departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat ha atorgat 45.600 euros al Berguedà perquè els municipis facin actuacions de manteniment i reparació de les vies municipals afectades per la neu. L’objectiu és ajudar els municipis de muntanyana a finançar els treballs de manteniment, neteja i reparació de les carreteres i camins locals afectats per nevades per facilitar la circulació dels vehicles i contribuir a la millora de la seguretat viària.
Un dels pobles que ha obtingut una subvenció més elevada ha estat Gisclareny, que podrà disposar de 3.850 euros del departament per fer actuacions relacionades amb la neu.
L’alcalde de Gisclareny, Joan Tor, ha explicat que l’ajut es destinarà a finançar la neteja de les vies de les quals no se’n fa càrrec el departament. La neu comporta una despesa important per a molts municipis petits de la comarca. A Gisclareny, per exemple, cada any els treballs relacionats amb la neu representen una inversió d’entre 4.000 i 5.000 euros.
A tot Catalunya, el departament ha atorgat ajuts a 108 municipis de muntanya. En concret al Berguedà han obtingut recursos a través d’aquesta via municipis com Avià, Capolat, Castell de l’Areny, La Pobla de Lillet, Saldes i Vallcebre.

Comentaris