PeuSA MAig 2020

General

La multinacional Tyco negocia la venda de la planta de Berga amb tres empreses

La direcció de l’empresa Tyco negocia amb tres empreses la venda de la fàbrica de Berga, un cop es tanqui. Recordem que la multinacional del sector de l’automoció trasllada la producció de la planta de la capital berguedana a altres països amb l’acomiadament dels 121 treballadors. Per això, per donar continuïtat a l’activitat industrial un cop s’abandonin les instal·lacions s’està negociant amb altres empreses.
De moment, ha presentat una oferta de compra una indústria del sector de l’agroalimentació. Aquesta setmana ho farà una altra empresa dedicada a activitats logístiques, i la setmana que ve presentarà una oferta una indústria del metall. El manteniment dels llocs de treball seria d’entre 35 i 60 persones. Aquest aspecte, juntament amb un bon projecte industrial de futur i amb possibilitat d’estabilitat, són dues de les prioritats que es tindran en compte a l’hora d’apostar per una o altra empresa, segons han explicat a aquesta emissora fonts pròximes a la negociació, que han dit que de cara a mitjans de gener es podrà donar alguna resposta.
La direcció de Tyco i el comitè d’empresa han fet avui la primera reunió de la comissió de seguiment del pla de reestructuració, on s’ha informat als representants dels treballadors que ja ha començat el procés de transferència de la producció a la República Txeca i a Hongria. De fet, directius d’aquests països ja han visitat la planta de Berga i ara queda pendent el trasllat de la maquinària, que encara no ha començat.
Pel que fa al calendari d’acomiadaments continua sense novetats. És previst que al mes de gener comencin a fer fora els primers treballadors dels 121 que Tyco té a Berga, i progressivament, fins al juny, s’aniran fent els acomiadaments. Paral·lelament hi ha en marxa un pla de recol·locacions per intentar recuperar el màxim nombre de llocs de treball.

Comentaris