PeuSA MAig 2020

General

Les berguedanes Charo Díez i Susanna Campillo publiquen un llibre per explicar l’adopció als més petits

L’Eloi viu a La Pineda, una casa molt gran envoltada de pins, on espera que algun dia uns pares el vinguin a buscar. Aviat, coneixerà la Rosa i el Fede, que seran els seus pares adoptius, i la Bea, la seva futura germana, i podrà marxar amb ells cap a casa i formar una nova família. D’aquesta manera es presenta el llibre ‘l’Eloi vol uns pares’ escrit per la mestra berguedana Charo Díez, amb il·lustracions de l’avianesa Susanna Campillo i publicat per Edicions de l’Albí.
Es tracta d’un llibre adreçat als infants, però que convé que llegeixin acompanyats d’un adult (un pare o un mestre).
L’autora va decidir fer aquest llibre fa 8 anys, quan ella mateixa va adoptar el seu fill, i es va adonar que pràcticament no hi havia llibres que parlessin d’aquest tema.
L’objectiu de l’autora és que es comenci a parlar més d’aquest tema, en especial de l’adopció nacional. Un tipus d’adopció que ha quedat en un segon pla davant el gran increment de les adopcions d’infants de països en desenvolupament dels darrers anys, fins al punt que si el nen o nena no sembla d’un altre país no s’associar amb el fet que pugui ser adoptat.
Sobre els canvis al codi civil que inclouen l’obligatorietat de dir als fills si són adoptats, Charo Díez comenta que és bo que els infants ho sapiguen des del principi, però troba exagerat que sigui obligatori per llei.
‘L’Eloi vol uns pares’ es presenta aquesta tarda a Berga. Serà a la biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, a partir de 2/4 de 8. L’acte inclourà una xerrada amb la psicòloga i l’assistent social que van gestionar l’adopció del fill de l’autora del llibre.

Comentaris