General

Berga inicia el primer gran paquet d’obres del Fons d’Inversió Local

Berga està plenament immersa en les obres finançades amb els 2,9 milions d’euros que l’Ajuntament ha obtingut del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL). Ja s’ha començat a fer el paquet d’actuacions més important, la qual cosa comporta que s’està treballant al passeig de la Pau, on es renova el paviment, i a la plaça de la Font del Ros, on es millora el mobiliari urbà.
També es treballa ja en la segona fase de les obres al pavelló vell, que és el projecte de més envergadura de les actuacions del FEIL, amb un pressupost d’un milió d’euros. Ara, s’està fent un forat a terra on es construirà una sala de màquines. És una obra complexa, ja que, a part de la rehabilitació del pavelló i la millora de l’entorn, també s’eixampla l’edifici.
La primera tongada de les obres també inclou les intervencions al passeig de les Aubes, a la plaça de Mas Ribera i al carrer de la Farga de Cal Rosal, que començaran en els propers dies. També, les obres al passeig Vila de Casserres, que compta amb un pressupost de 343.000 euros i permetrà allargar el passeig de la Indústria fins a la plaça de Gernika, arranjar la plaça de l’Alberg i fer millores a la rotonda. Fins ara, segons l’alcalde, tot està funcionant amb normalitat, però encara falta per començar les obres més problemàtiques, com la del carrer de la Farga, que comportarà el tall de la via.
El segon paquet d’obres s’iniciarà després de la Patum, ja que inclou les intervencions que afecten espais on es desenvolupa la festa. És el cas de la plaça de Sant Joan, on es renovarà tot el sòl, i de la baixada de Cal Parraqué, que es pavimentarà i s’hi construiran voreres.
Les últimes actuacions que s’iniciaran són les que afecten les escoles. Concretament, un cop acabat el curs escolar, es refaran les escales d’accés a l’escola Sant Joan i s’arranjarà el pati i el gimnàs de l’escola de La Valldan, a més de la millora del ferm del passeig dels Abeuradors.
Per informar de l’estat de totes aquestes obres i recollir consultes i suggeriments, l’Ajuntament posarà properament en marxa una pàgina web exclusiva sobre les obres del FEIL.

Comentaris