Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

La Unitat de Discapacitats Psíquics del SAR Mont Martí, a Puig-reig, presenta una filosofia més social i oberta

El centre residencial SAR Mont Martí de Puig-reig ha presentat avui la nova filosofia de la Unitat de Discapacitats Psíquics, basada en una vessant molt més social, és a dir una aposta per sortir amb les persones internes a fer excursions, passejos i jocs al carrer, entre d’altres. Ho té clar Montse Nuñez, que des de fa set mesos és la nova directora del centre.
La unitat està en funcionament des del juliol del 2007, té capacitat per a 60 places i actualment són 53 els nens i adults amb discapacitats psíquiques –i alguns amb trastorns de conducta– que hi ha ingressats al centre. Se n’ocupen una quarantena de professionals, entre monitors, terapeutes ocupacionals, metges, infermeres, psicòlegs i fisioterapeutes. Petits i grans fan activitats diverses, i classes, ja que n’hi ha una vintena en edat escolar. La majoria van a l’escola d’educació especial Llar Santa Maria de Querat, de Berga, i a alguns se’ls fan les classes a la mateixa residència Mont Martí, on a més tenen gimnàs i sales d’activitats, per fer tallers i treballar àrees diverses com la sensorial o la psicomotriu.
A més, ara el centre treballa per habilitar alguna sala nova, i també es donarà ús als patis interiors que hi ha, per exemple s’hi farà algun hort per cultivar verdures i hortalisses. Tot plegat, per fer de la Unitat de Discapacitats Psíquics del SAR Mont Martí de Puig-reig (que comparteix espai, cada un independent, amb el geriàtric) un centre amb les màximes prestacions. Ho ha dit Josep Maria Casellas, director de la zona nord del Grup Sar, que també ha destacat que esperen que el gir que se li dóna a partir d’ara a la unitat de discapacitats sigui l’inici d’un gran projecte. En aquest sentit, l’alcalde de Puig-reig, Satunino Domínguez, ha aplaudit els canvis que s’han fet, diu que s’hi guanyarà molt perquè permeten que el centre s’obri i no sigui tan tancat com era fins ara.
La Unitat de Discapacitats Psíquics del centre SAR Mont Martí de Puig-reig és l’única d’aquestes característiques que hi ha a la comarca, i les 53 places les ocupen nens i adults de diferents punts de Catalunya.

Comentaris